Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Работя за американска специална служба", това заяви сензационно осъдената на първа инстанция за убийство по непредпазливост на мъжа си Анита Мейзер в съдебна зала днес. Типично за таен агент, тя не конкретизира коя е организацията.

По време на заседанието на второинстанционния съд скандалната миска се отрече от всичко казвано до момента и лансира нова версия. Според нея Мейзер е затегнала свинските опашки само около глезените на Николай Димов и отишла да пазарува. Когато се върнала, го намерила удушен с кабелни стяжки около врата.

"От самото начало лъжех. Поех чужда вина, защото прокурорът и адвокатът ми ме принуждаваха. Но истината много ми тежи. Аз обичам майката и сестрата на Ники. Искам те да са моето семейство и да знаят, че не съм го убила.”, категорична беше вдовицата.

Наложи се съдът да прочете 4 нейни обяснения и показания, в включително и първите от сутринта след убийството. В тях българката с американско гражданство детайлно обяснява точно какво и кога се е случило, какво е искал Николай, тя какво е направила, как е възприела действията на мъжа си, както и смъртта му, неуспешните опитите да му помогне и усилията й да се освободи от трупа му. Мейзер не можа да обясни кой й е въздействал в този най-първи момент да си вменява вина за убийството на Николай.

Новото обстоятелство предизвика адвокатите на майката на жертвата да поиска т експертиза, която да докаже възможно ли е мускулест мъж като Димов, лежейки по корем да затегне сам около врата си 2 кабелни стяжки. Те поискаха и в съда да бъде разпитан оперативният работник, на когото Анита е предлагала подкуп дали върху нея е оказван натиск да признава неистински обстоятелства.