Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Имах късмета да израсна в среда, в семейство, в което любовта към България беше огромна ценност. И въпреки това, докато растях, за мен Васил Левски беше светецът супер-герой от учебниците и портретите.

Източници като книгата на професор Пламен Павлов - Левски: Другото име на свободата, промениха разбирането ми за Апостола.

Левски е бил модерен лидер не само за своето време, той е модерен и за нашето. Изключителна личност – начетен духовник, мислител-държавник, военен стратег.

Трудно можем скоро да имаме такъв водач.

За Левски е писано много, но книгата на професор Павлов е един достъпен текст, базиран на исторически документи и свидетелства и е задължително повече българи да я имат в библиотеката си.

Радвам се, че именно това заглавие стана водещо в жанра си, само няколко месеца след издаването му.

Левски е изградил идеала за съвременна България. Смятал е, че можем да бъдем водеща нация в Европа. Като негови наследници, е редно да преодоляваме себе си в стремеж към този идеал. Може би няма да го стигнем, но поне ще вървим в правилната посока.

С тази цел ние правим кампаниите на ДНК - Движение за национална кауза и българо-македонското турне One Love Tour– за да преведем националните ценности на съвременен език и да приобщим младите към тях.

Коментарът е от фейсбук