Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След десетки инсинуации, измислици и откровени лъжи Деси Банова обяви пред "168 часа", че остава на работа в Нова телевизия и ще прави своя рубрика в сутрешния блок "Здравей, България".

Припомняме, че преди няколко седмици от телевизията обявиха желанието на Деси да се оттегли от задълженията си като водеща на прогнозата за времето. Както си му е редът у нас, се завихриха какви ли не фантасмагории по темата.

Най-тиражираната беше, че президентът Росен Плевнелиев е настоял приятелката му да прекрати кариерата си на синоптичка, тъй като не й отивало на новото положение в обществото.

"Измислиците ги оставям зад гърба си. След 20 години на екран като синоптичка реших, че ми е време за нещо ново. На практика постигнах всичко в предишната си работа. Утвърдих се на екран и направих филм за климатичните промени, с който спечелих престижна награда в Ню Йорк.

И ето че дойде време

за ново предизвикателство.

Ще правя своя рубрика за успелите българи, която ще върви всеки петък малко преди девет в "Здравей, България", разказа за вестника ни Деси Банова.

Тя вече е имала няколко много интересни срещи с успели нашенци, които са натрупали ценен опит в чужбина и след това са се върнали, за да го приложат на родна земя.

"Още в първия епизод ще покажа 33-годишния Александър Рангелов, който има куп награди за иновации, а най-ценната му е връчена лично от милиардера Илон Мъск. Заслужава си да видите срещата ми с този човек", отсича бившата вече синоптичка.

Първият епизод от рубриката ще бъде 24 часа след рождения й ден.

"Съдбата ми прави подарък.

Иначе няма да имам възможност да празнувам. На другия ден ще ставам рано. Ще оставя купона за събота", признава Деси.

Тя преживява известен шок, когато й се налага от едночасов суров материал да направи 10-минутно видео.

"Знаех си, че няма да е никак лесно, но вече започвам да влизам в релси.

Хубавите неща са много повече от трудностите.

Занимавам се с истинска журналистика, срещам се с интересни хора, провокирам ги да покажат най-доброто от себе си. И не на последно място - вече не ми се налага да ставам в 4,30 сутринта и имам повече свободно време за дъщеря ми", разказва Деси.

Тя била изключително изненадана, когато й се обадили от една електронна медия да я попитат дали наистина е получила предложение да стане шеф на Агенцията за закрила на детето.

"От журналиста разбрах какво се пише по мой адрес. Нито съм получавала подобно предложение, нито някога бих приела да се занимавам с нещо, в което нямам опит.

Просто поредните спекулации по мой адрес. Но, знаете ли,

започнах да се научавам

да не обръщам внимание на лъжите,

които се пишат за мен и за близките ми хора. Така определено се живее по-добре", категорична е Деси Банова.