Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Боен пистолет "Макаров", пригоден да стреля със заглушител, дрога и возила, обявени за издирване, са иззети при 5-часова акция на полицаи от Плевенската дирекция и колегите им от Ловеч от 6 до 13 ч на 6 февруари.

При претърсването на къща в село Изворче и апартамент в Ловеч, обитавани от 39-годишен мъж, полицаите намерили пистолета, който бил със заличени серийни номера, а в пълнителя си имал боен патрон калибър 9х18. От имота на 39-годишния е прибрана и гладкоцевна ловна пушка, тип "Тек", - кал. 12, без сериен номер, както и 17 ловни патрона от същия калибър. Пистолетът и пушката са годни да произвеждат изстрели с иззетите боеприпаси, гласи експертното заключение, съобщи плевенската полиция в четвъртък. При обиска униформените попаднали на стъклена колба с бяло кристално вещество. Експертизите, направени в специализираната лаборатория в Плевен, показали, че това е метамфетамин с тегло 2,8 грама.

В двора на къщата в Изворче криминалистите се натъкнали на "БМВ", обявено за издирване с телеграма на ГДНП - София, заради обсебване.

От гаража пък изкарали кросов мотоциклет "Априля-125", без номера, издирван в Шенгенската информационна система по искане на Италия от 2009 г. като предмет на престъпление. Работата по случая продължава под ръководството на Плевенската прокуратура.