Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Уляна Пръмова става шеф на новините в БНТ.  СНИМКА: “24 ЧАСА”
Уляна Пръмова става шеф на новините в БНТ. СНИМКА: “24 ЧАСА”

Два разговора за последните 4 месеца е имала Уляна Пръмова с генералния шеф на БНТ Константин Каменаров. И двата пъти той ѝ предлага да поеме ръководството на новините на обществената телевизия, но тя отказва.

“В края на краищата реших, че може пък човек да не си почива и да работи лесно, а да работи по-трудно", каза Пръмова пред “24 часа”.

След като взема това решение, от 9 февруари, петък, тя ще оглави дирекция “Информация” и така ще ръководи новините, публицистиката и спорта в БНТ. Тя идва на този пост от БТА, където беше шеф на редакция “Студио БТА”. В нея тя се опитваше да положи основите на телевизия на телеграфната агенция.

Преди това Пръмова беше генерален директор на БНТ в два последователни мандата от 2004 до 2010 г., както и директор на дирекция “Информация”. През журналистическата си кариера е била още продуцент на предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви, когато негови водещи бяха Димитър Цонев и Цветанка Ризова. Също и управляващ директор в тв Би Би Ти, създател на новините на кабелната тв “Ден”, шеф на отдел “Вътрешна политика” във в. “Континент”, кореспондент на БНТ и БНР в Женева и Виена.

“От всички места, през които съм минала, единственото, на което бих се върнала, е БНТ”, казва днес Пръмова.