Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бог е сгрешил, когато ми е дал мъжко тяло. Душата и мисленето ми са женски. Още от най-ранна детска възраст усетих, че нещо не е наред при мен. С годините разбрах, че съм объркана, но ме беше срам да си го призная пред близки и приятели.

Бях убедена, че ще ми се наложи да се крия и лъжа до края на живота си. След това дойде просветлението и идеята да изкарам на светло истинската си същност", пуска една сълза Тифани Абреу, която в продължение на 30 години се изявява пред света като юначагата Родриго.

Респектиращо телосложение, яки бицепси и добре изразена адамова ябълка превръщат Родриго в един от

расовите екземпляри на силния пол.

Само че той иска на всяка цена да е жена и се подлага на поредица от операции, за да постигне своята мечта. И не само се превръща в красивата и доста висока Тифани, но започва да постига рекорд след рекорд в бразилското първенство по волейбол.

Няма как да е другояче, при положение че Тифани отскача с поне половин метър по-високо от колежките на игрището. Яките й ръце пък й позволяват да забива със сила топката в полето на противника. Момичетата от другите отбори

треперят от мисълта,

че трябва да се изправят срещу мощната Тифани, която някога е била расовият самец Родриго.

Транссексуалната волейболистка наскоро подобри рекорда за най-много точки в един мач, реализирайки 39. Мощната дама с мъжки хормони буквално разстрелва жертвите си от другата страна на мрежата, но нейният отбор пак загуби с 2:3. Тифани въобще не се трогва от клубния неуспех. Важното е, че тя е записала със златни букви името си в историята на бразилския волейбол.

Впечатляващото й постижение не остава без отзвук на световно ниво. Звезди от различни спортове за пореден път призовават на транссексуалните да им бъде забранявано да участват в елитни състезания. Други твърдят, че

това си е чиста дискриминация.

МОК се чуди какво точно да предприеме, за да не стане скандалът още по-сочен.

"168 часа" вече ви разказа за щангиста Гавин Хъбард, който си променя пола, кръщава се Лорел Хъбард и печели сребърен медал на световното по вдигане на тежести. Успехите й бяха посрещнати на нож от останалите дами в изключително тежкия и травмиращ спорт. Те проплакаха, че няма как да се съревновават с

мъжката сила

на Лорел,

която си остана в тялото й въпреки хирургичните намеси за промяната на пола.

Сегашният казус е абсолютно същият и отново не се вижда решение. Тифани твърди, че е жена и не може да бъде спирана от участие в дамското волейболно първенство. Другите дами обаче й завиждат, че тя скача по-високо, удря по-здраво и издържа по-дълго на игрището.

"Поздравявам МОК за упоритата борба с допинга и с всички измамници в световния спорт. Но не е ли измама присъствието на Тифани Абреу в нашия спорт. Природата я е направила мъж, тя твърди пред нас друго. Колкото и да се опитва да ни убеди, ние всички виждаме за какво точно става въпрос", избухна бившата звезда в спорта Ана Паула.

Скандалът с Тифани още повече притисна Международния олимпийски комитет, който трябва да вземе решение дали родените като мъже и придобили впоследствие женска самоличност имат право да участват в елитния спорт. Нищо чудно

решението да

е в полза на транссексуалните

на фона на разрастващата се кампания в Европа всички мъже и жени по света да имат право сами да определят от кой пол да са и да не бъдат лишавани от правата си, ако преминат към другия отбор.