Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Патриша Дагорн
Патриша Дагорн

Французойка по прякор „Черната вдовица от Ривиерата” получи 22 години затвор за отравянето на четирима възрастни мъже, двама от които са починали. 57-годишната Патриша Дагорн бе обвинена за смъртта на двете жертви и отравянето с валиум на други двама мъже през 2011 г.

Прокуратурата твърди, че тя е съблазнявала по-възрастни мъже от Лазурния бряг с цел обогатяване. Дагорн се запознавала с потенциалните си жертви чрез агенции за запознанства и предлагала на заможни богати сексуално партньорство. “Черната вдовица”, която отрича всички обвинения, не трепна, когато бе произнесена присъдата, писа в. “Дейли Телеграф”.

Патриша Дагорн, юрист по образование, вече излежава петгодишна присъда от 2013 г. за кражба, мошеничество и конфискуване на имущество на 85-годишен мъж, който я приел да живее в къщата му във Френските Алпи срещу секс. Разследването продължава по следите на останалите жертви.

Наказанието за “Черната вдовица”

е по-малко от исканото – доживотен затвор.

Блондинката в спортна форма е живяла добре на Лазурния бряг, лъгала и крала самотните жертви, които са й са доверили. Един от мъжете, които се е опитала да трови, но е оцелял, 91-годишният вдовец Робер Во, заявява пред съда, че Дагорн е била за него като “слънчев лъч в зимата”.

ОЦЕЛЯЛ: “Черната вдовица” не успява да умори Робер Во.
ОЦЕЛЯЛ: “Черната вдовица” не успява да умори Робер Во.
Той е пенсиониран професор по икономика, с добра пенсия, но се чувства самотен след смъртта на съпругата си. Започва да живее с Дагорн в началото на 2012 г.

“Когато сте с по-млада жена, знаете, че не може да продължи дълго, но няма да се откажете от това щастие, освен ако не сте мазохист” – казва той. През 2013 г. “Черната вдовица” се опитва да го отрови. “Тя спечели доверието ми, за да успее след това с атаката си. Не разбрах нищо. Даде ми няколко порции валиум. Постепенно станах наркоман. После искаше да подпиша документите. Искаше да прехвърля парите си в сметката й. За късмет вече бях дал ценните бижута на съпругата и на дъщеря си."

Дагорн пише на адвоката си да оформи завещанието му в нейна полза. Дъщерята на Робер разбира, че баща й е заблуден. Тя съобщава за Патриша Дагорн на полицията и спасява живота на баща й, според unknownmisandry.blogspot.

Робер Во и друг човек, когото Дагорн се е опитвала да отрови безуспешно, 82-годишният Анж Пришота, живял с Патриша в крайбрежния град Фрежус, се присъединиха към делото срещу нея като граждански ищци.

Полицията започва

да подозира

“Черната вдовица”

Дагорн, след като през юли 2011 г. е открит трупът на Мишел Кнефел, 60-годишен мъж, с когото е живяла в хотел в Ница. Към този момент срещу нея няма обвинение, но разследването е започнало отново, след като

полицията намира сред вещите й торби с валиум (диазепам),

мощно психотропно вещество, и лични документи, които принадлежат на различни мъже.

Сред документите са паспорти, банкови данни, чекове и карти за медицински застраховки. В този момент разследващите са по дирите на друг смъртен случай – на Франческо Филипоне, 85-годишният мъж, чието тяло е намерено във ваната в къщата му в Муан Сарту, недалеч от Кан в департамента Приморски Алпи през 2011 г.

Преди смъртта му Патриша е осребрила написания от него чек за 21 000 евро. Дагорн твърди, че Филипоне й е направил подарък, за да може с парите да си открие бижутериен магазин, според в. “Телеграф”.

Полицията смята, че Дагорн може да е срещнала поне 20 души след пристигането си на Френската Ривиера

през 2011 г., за което е ползвала посреднически услуги на агенции за запознанства.

Защо синът й казва, че е била обсебена от мисълта за бързи и лесни пари, четете в хартиеното издание на "168 часа".