Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мери Гарисън Минярд отива разтревожена в училището на сина й, който й изпратил есемес за стрелбата, но не й казал, че той е виновен.
Мери Гарисън Минярд отива разтревожена в училището на сина й, който й изпратил есемес за стрелбата, но не й казал, че той е виновен.

Журналистката Мери Гарисън Минярд, която отишла да отразява стрелбата в училището в Кентъки, разбира, че убиецът е синът й, малко след като пристига на местопрестъплението. Тя е известен редактор в онлайн вестника “Маршал каунти дейли” в Бентън.

В случая не просто трябва да разкаже една ужасна новина, за която гърмят медиите във и извън САЩ. Нейният син е ученик в същото училище. И когато се втурва, притеснена, към мястото на кървавата сцена, научава ужасната новина -

той е предполагаемият масов убиец.

Гейб Паркър, 15-годишен, е заподозрян за масовото убийство в гимназията в Маршал каунти.

В злополучния ден рано сутринта той влиза в училището и открива огън с пистолета си, като убива двама и ранява още 14 ученици, преди да бъде спрян, съобщават от полицията.

мЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕ: Полиция оглежда района на училището, където е била стрелбата.
мЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕ: Полиция оглежда района на училището, където е била стрелбата.
Децата се опитвали да разбият огради и врати, за да излязат от капана и да избягат от сградата, казва местният бизнесмен и очевидец Мичъл Гарланд. Той допълва, че възпитаниците на училището плачели и крещели, докато бягали. "Раниците им се търкалят наоколо, телефоните – също. Беше неописуемо", казва прокурорът на окръг Маршал Джефри Едуардс пред репортери, когато излиза от училището. "В кариерата съм от 25 години. Това, което видях тук, е различно от всичко, което съм преживял в живота си”.

След като изпразва хладнокръвно пистолета в съучениците си, Гейб Паркър го оставя и изчезва заедно с тълпата деца, които бягат хаотично. След това се скрива в залата за вдигане на тежести. Оттам пише на майка си, че в училището е имало стрелба, но

не й казва, че

той е убиецът.

Мери Гарисън Минярд пристига в училище разтревожена като другите родители. Журналистката вижда последствията - Бейли Холт, 15-годишна, зове майка си, докато умира на пода, а Пристън Коп, също 15-годишен, умира по-късно в болница. Пет от жертвите са в критично състояние. И тогава й казват, че синът й е стрелецът. Тя отказва да го приеме и отхвърля този факт, пише местен журналист, който получава писмо от очевидци. Споделя, че са решавали заедно задачи по математика и че той е “добро момче”.

Бащата на непълнолетния убиец - Остин Паркър, и майка му се развеждат през 2007 г. и двамата се оженват отново. Баща му се развежда миналата година с втората си съпруга. Една от съседките разказва, че Гейб Паркър израства с баба си и е

“момчето на баба”. “Баба му е най-добрият му приятел”, казва съседът Алин Хорник.

Съученици на малкия убиец си спомнят, че той се върнал от коледните празници по-жив и енергичен. Казвал, че иска да се присъедини към мафията. На снимки може да бъде видяно лицето му, разкривено от ярост.

Заподозреният е арестуван и обвинен като непълнолетен за две убийства и за 12 акта на физическо насилие от първа степен. Помощник-прокурорът Антъни Джейсън Дърнал казва пред медиите, че ще настоява

случаят да бъде разглеждан като престъпление на възрастен.

"Смятахме, че такова нещо не може да се случи в малък град като нашия, но е факт", споделя председателят на училищното настоятелство на окръг Маршал Ранди Травис. Всички в Бентън са в шок."

Родителите на момчето заедно с родителите на двамата убити ученици присъстваха на закрито заседание, на което бе постановено задържането на убиеца. "Изглежда, че родителите на Гейб Паркър страдат толкова силно, колкото и родителите на жертвите", казва адвокат Марк Бланкенсинг пред Ройтерс.

Какво ще направи губернаторът по този случай, четете в хартиеното издание на "168 часа".