Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За изненада на критиците късометражната анимация на легендарния баскетболист Коби Брайънт влезе във финалната надпревара за най-престижната филмова статуетка в света

Изпращането му беше точно толкова помпозно и бляскаво, колкото го обичат американците. Пълна зала, заредени догоре павилиони за пуканки и кола, десетки камери, стотици фотоапарати и смартфони, жадни да запечатат мига. Легендарният баскетболист Коби Брайънт се раздели с професионалната си кариера на 13 април 2016 г.

В последния си мач Черната мамба, както е известен 198-сантиметровият гигант, отбеляза невероятните 60 точки за кеф на препълнените трибуни. В негова чест от "ЛА Лейкърс" извадиха от употреба номерата 8 и 24, с които Брайънт се подвизаваше в баскетболния тим в 20-годишната си кариера.

Дори и най-верните му почитатели си намериха други любимци в "ЛА Лейкърс", а от Коби се очакваше да влезе в удобната роля на богат пенсионер. Още повече че той приключи кариерата си като втория най-богат спортист в света след Тайгър Уудс. Ето че 2 години по-късно Брайънт опровергава прогнозите, според които ще стои у дома и ще си

пали пурата със спечелените долари.

Коби излиза за битка на терен, който е крайно непознат на 90 процента от спортистите. Е, да, един-двама бивши футболисти се представят прилично в екшън комедиите, а кечистът Скалата направи име в тъпите фентъзи драми. Коби ги разминава точно както едно време разминаваше огромните си съперници в залата. Той написва сценарий и се заема с продуцирането на късометражен филм, който е само на една крачка от спечелването на "Оскар". Петминутната анимация Dear Basketball се справя с конкуренцията на 63 предложения и заедно с още четири късометражни ленти влиза във финалната надпревара.

"Въобще не съм имал намерение да се боря за толкова престижна награда. Беше ми интересно да се захвана с нещо толкова нетипично за мен, но единствената ми цел беше да се забавлявам. А вие го превърнахте в нещо толкова сериозно", опита да се пошегува със собствения си успех великият баскетболист.

Откакто се отказа от баскетбола, той наистина

не се спира на едно място.

Първата му авантюра беше свързана с борсата. Коби накупи акции от различни рисковани бизнеси и след като позагуби известно количество от пачките, скътани в килера, се преориентира към шоубизнеса. Коби направи свое риалити шоу за прохождащи таланти в баскетбола и пусна автобиографична книга. Този път начинанията му се оказаха успешни.

Особен интерес предизвика книгата, в която Коби споделя драматични истории от личния си живот. Със сигурност най-тежкият момент в живота му е спонтанният аборт на съпругата му Ванеса. Красивата му половинка губи бебето заради стреса, връхлетял я по време на делото за изнасилване, в което главно действащо лице е нейният съпруг. Коби е обвинен от камериерка на хотел в Колорадо, че я е насилил сексуално. Започва шумен процес, който приключва с извънсъдебно споразумение.

Впоследствие семейство Брайънт отново ще бъде поставено на изпитание. През 2012 г. Ванеса иска развод от мъжа си и 150 млн. долара от спестяванията му. Спорът ми отново влиза в съда и отново е разрешен преди края на делото. Ванеса къса молбата за развод и се връща в семейното ложе. Оттогава до днес двамата не са давали повод на светските клюкари да се бъркат в личния им живот.

"Обичам съпругата си

и съм й признателен за всичко, което направи за мен. Славата ми изигра лоша шега и много хора се опитаха да се възползват от мен. Тя можеше да вземе най-лесното решение и да ме зареже, като вземе детето и голяма част от парите ми. Вместо това остана до мен и заедно устояхме на всички изпитания", ще се похвали по-късно световноизвестният баскетболист. Самият той очевидно си взе поука от старите грешки и влезе в ролята на спортна звезда, която участва в благотворителни каузи и се пази от махленските скандали.

Колкото и да го играе непукист, Коби със сигурност очаква с нетърпение датата 4 март, когато ще стане ясно дали ще бъде удостоен с най-престижната статуетка в световното кино.