Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Глеб Павловски на представянето на книгата "Време и място" в "Перото" СНИМКИ: Пиер Петров
Глеб Павловски на представянето на книгата "Време и място" в "Перото" СНИМКИ: Пиер Петров

Глеб Павловски говори за кошмарите на Кремъл. Интелектуалци: книгата е като наркотик

Много интелектуалци и политици изпълниха литературния клуб "Перото" в НДК, където беше представена книгата на известния политолог Иван Кръстев "Време и място, Разговори с Глеб Павловски" на издателство "Труд".

Специално за представянето тук бе и самият Глеб Павловски, наричан преди време "сивия кардинал на Кремъл" и "човекът, открил Путин". Павловски е най-известният руски политтехнолог - 15 години е бил съветник по политически технологии в Кремъл.

Събитието бе открито от издателя на "24 часа" Венелина Гочева. Иван Кръстев, който е описал разговорите си с Павловски, даде думата на "героя" на книгата. "Струва ми се, че книгата е много важна за всеки, който има интерес да си представи какво се случва и не се случва в Русия през последните 40 години. Това не е книга в която има жертва или герой или злодей, става дума за човек с изключително сложна съдба", каза Кръстев.

Павловски е човекът, който има огромна заслуга Владимир Путин да наследи на президентския пост от Елцин. Но през април 2011 г. той буквално е изхвърлен от Кремъл. Иван Кръстев е провокиран от живота на Павловски и иска да разбере какво кара путиниста Глеб Павловски да се обърне срещу президента Путин.

При представянето на книгата Глеб Павловски разказа част от интересната си биография и отговори на много въпроси. Обясни как се е чувствал след уволнението му от президентството, коментира убийството на Борис Немцов, има ли я България в сценариите на Кремъл и как Русия се отнася към съседните държави. Както и актуалните събития около Алексей Навални: Това е кошмар в главите на хората от Кремъл.

Сред хората, дошли на представянето на книгата, бяха бившите министри на образованието Даниел Вълчев и Румяна Коларова, бившият представител на България в ООН Стефан Тафров, ексдепутатът Михаил Неделчев, бившият шеф на валутния борд Михаил Заимов, водещият на предаването "Панорама" Бойко Василев, Севда Шишманова, доскорошен програмен директор на БНТ, социологът Андрей Райчев.

Михаил Неделчев призна, че книгата "Време и място" му е подействала като наркотик.

Иван Кръстев на представянето на книгата
Иван Кръстев на представянето на книгата