Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Правото е наука. Езикът на правото, на който се пишат закони, конвенции, определения, съдебни решения е специфичен, научен език. (Не е за всяка тиква, казано по не-нанaучному, че да ме разберат и някои тикви. :) )

Та понеже ме питаха мнителни нашенци ( от тия, дето най-ги е страх да не настинат и да не се минат ;) ) , какво значело било "определени общества" в точка 3 на конвенцията СРЕЩУ домашното насилие

(апропо, престанете да я наричахте истанбулска, защото не е истанбулска, а е международна конвенция срещу домашното насилие над жените, като под жени се разбират и момичета под 18 години, даже новородени момиченца).

Та питаха ме какво означавало това "определени общества". Под определени общества се разбират някои изостанали в средновековието общества, които смятат, че в техните религиозни и прочее традиции е жената да бъде в подчинено спрямо мъжа положение, че трябва само да ражда, да мълчи и да слугува на мъжа, да ходи като бостанско плашило опакована от глава до пети и пр. )

Има едни такива определени общества, които смятат, че на малките момиченца, например, трябва варварски да им се изрязват половите органи (клитора и дори срамните устни), което води не само до чудовищни осакатявания и нечовешки болки по време на самата "операция", но до нечовешки болки при всяко уриниране, да не говорим за болките при полово сношение, защото не трябвало, видите ли, жената да изпитва удоволствие по време на половия акт.

Други такива подобни "определени общества" (сред тях са и ортодоксални евреи, и някои православни християни, да не говорим за не малко мюсюлмански общества в изостанали арабски и африкански държави), които като прекосят индивидуално или на тумби границите на Европа не си оставят манталитета на границата, ами си го влачат с тях си и смятат, че са в правото си да създават държава в държавата и че за тях, (щото такива им били културите, видите ли, пък според изоглавените левичари всички култури били равнопоставени - ами като са равнопоставени да идат сред канибалите и да се порадват на канибалската им култура) не важали законите на Холандия да речем, или на Франция, или България, Германия и пр., та други такива общества смятат, че мъжът не следвало да си хвърля семето на земята, щото тъй пишело в Библията или не знам си къде и следователно жената трябва да ражда дорде пукне и да ходи с бебешки колички на етажи ( виждала съм ги из Антверпен ортодоксалните евреи с подобни колички).

Тия същите определени общества смятат, че те ще възпитават момичетата и момчетата по техните си изостанали средновековни представи, понеже пазели били древни традиции. Същото е с мюсюлманите от изостанали страни, от дълбоки анадолски и пр. провинции. Ето затова се приемат международни конвенции - да не може сульо и пульо, левичар, мюсюлманин, православен или какъвто е там, да държи религията си като щит и да се позовава на свободата на религиите - да, свобода на религиите има, но религията ти, байно, не е може да е НАД закона, а ... В РАМКИТЕ на закона.

И ето защо обяснявам всичко това с примери, белим ме разберат всички, които направиха България за резил, нареждайки ни до изостаналите в дълбок провинциализъм общества, опищявайки орталъка за джендъра(какви били тия социални роли на пола- ами социална роля на пола е жената да седи до печката, свела чинно очи и да слугува на мъжа си) и какви били тези нестереотипни роли на пола. Ами ето такива - нестереотипна роля на пола е да изрежат срамните устни на момичето или да му забраняват да гълта противозачатъчни хапчета, за да не забременява всяка година. Или да му забраняват да се омъжи по любов с човек от друга общност, религия и пр. Или да го омъжват насилствено на 12-годишна възраст за 60-годишен похотливец, който вече се бил наситил на предишните си 5-6 жени. Или да го убиват въпросното девойче, защото било нарушило 'честта" на семейството и вместо да се омъжи за братовчед си от арабското село, иска да се омъжи за някой читав холандец.

Сега ако някой пак не е разбрал, да препрочете Ботев, който е писал за такива пишман патриоти, а всъщност изоглавени, дето се водят по пропагандата на изостанала, варварска Русия:

"а вий... вий сте идиоти!"

В Холандия бяха обявени 16 дни разяснителнна кампания против домашното насилие, когато бе подписана въпросната конвенция и толкова. Ама къде ще се мерим ние с Холандия, дай ни на нас Русия и Третия свят!