Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Известният американски милиардер Джордж Сорос заяви, че биткойнът е типичен „финансов балон“, но поради силното влияние на диктаторските режими в различните региони на света, тази криптовалута не я чака крах, предава kaldata.com.

Bloomberg съобщи, че Сорос е направил това изявление в кулоарите на Световния икономически форум в Давос. „Обикновено, когато имаме работа с параболична крива, очакваме рязък спад. Но в този случай, когато виждаме възраждането на световните диктатори, резултатът ще бъде друг. Управниците на тези страни ще използват биткойна за създаването на финансови резерви зад граница" - каза Джордж Сорос.

Милиардерът счита, че докато има диктаторски режими, правителствата на тези страни ще използват биткойни, за да си създадат "топло гнездо" и убежище зад граница.

В същото време, 87-годишният милиардер позитивно оценява блокчейн технологията, залегнала в основите на биткойна и другите криптовалути. Сорос допълни, че неговата благотворителна фондация „Отворено общество“ вече използва блокчейн технология и помага на мигрантите да обезопасят своите финансови средства.

Но милиардерът подчерта, че засега цифровата валута се използва предимно за укриване на данъци.