Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За децата той е истински бог - никога не крещи и намира точната дума, за да вкара младия талант в правия път. Родителите също го издигат на пиедестал. С готовност оставят отрочетата си в къщата на тренера, за да са по-близо до тренировъчния комплекс.

Винаги усмихнатият футболен треньор Бари Бенел се оказва ненаситно чудовище, което използва поста си, за да насилва десетки деца в продължение на години. Британецът в крайна сметка е спипан в САЩ за изнасилване на 15-годишен и отива в затвора през 1994 г. След това лежи още два пъти, а съкилийниците превръщат в ад затворническото му ежедневие. Наказанията са твърде слаба утеха за роднините и близките на момчетата, чийто живот е разбит заради

треньора насилник

Според публикация на английските медии 4 от жертвите на Бари Бенел се самоубиват в различен период от време. Тези дни се появиха публикации, според които преживеният ужас е бил основният мотив на уелската футболна легенда Гари Спийд да отнеме живота си, увисвайки на въжето. Понякога травмите от детството очевидно не могат да бъдат преодолени, а за страдащите единственият изход е бягството от живота. Покойният Гари Спийд не оставя предсмъртно писмо, за да обвини категорично своя насилник, но други насилвани момчета, които вече са възрастни мъже, се престрашават да разкажат за злото, което променя живота им.

Бари Бенел години наред работи във футболната академия на "Крю" в предградие на Манчестър, а след това е поканен и в школата на "Ливърпул". На Острова той има реномето на изключителен треньор, който произвежда куп футболни таланти. По време на тренировка той наистина е перфектен, но извън терена се проявява като

ненаситно сексуално чудовище

Бари подбира по-тихите, кротките и податливите на натиск момчета и ги превръща в свои сексуални роби. За да е по-убедителен, заплашва жертвите си, че ще разруши футболните им кариери и ще убие родителите им. Насилва деца между 11 и 15-годишна възраст, които лесно вярват на подобни заплахи. В крайна сметка най-силният мотив за момчетата да си мълчат е страхът, че ако истината излезе наяве, всички ще им се подиграват и ще се отрекат от тях.

Минават се три десетилетия преди бившият футболист Анди Уудуърд да се престраши да говори, и то след като други жертви на треньора педофил свидетелстват в съда само и само да не му позволят да излезе завинаги на свобода. Сега Анди е на 44 години, но се кълне, че не е забравил и секунда от ужаса, който преживял след 11-ия си рожден ден. Тогава родителите му го водят в академията на „Крю”, а любезният треньор бащински роши главата на малчугана и уверява родителите му, че го чака страхотна футболна кариера. След това започват опипванията, блудствата и насилствените сексуални контакти.

„Целият ми живот се оказа

подчинен на гаврите,

които преживях. В началото го обожавах като треньор, а след това сънувах как той умира. Но не можех да му се противопоставя. Заплашваше ме с какво ли не, но най-много се страхувах да не посегне на родителите ми”, разказва 33 години по-късно Анди Уудуърд. Най-лошото е, че той е принуден да преживее и други гаври, различни от сексуалните. Треньорът насилник започва да излиза със сестра му.

„Един ден се прибрах и го видях да седи до баща ми и да прегръща през раменете сестра ми. Почти нищо не помня от тази вечер, освен че исках да потъна вдън земя”, спомня си бившият футболист. На всичкото отгоре педофилът се жени за сестра му, а той обикаля различни отбори и се опитва да забрави преживяното. Но не успява. По време на мачове го връхлитат паник атаки и той губи представа кой е и къде се намира. Заради това и кариерата му не потръгва, въпреки че го наблюдават скаути на големите английски грандове. Анди Уудуърд прави три опита за самоубийство, като при последния го спасяват буквално в последната възможна секунда. След това търси

помощ при психолог

и някак си успява да се научи да живее със спомените. Други четирима явно не се справят и взимат може би грешно, но окончателно решение.

Виновникът за всичко това влиза в затвора през 1994, а след кратък престой навън през 1998 г. отново се озовава зад решетките. Излиза предсрочно през 2014 г. и си сменя името с надеждата да се

скрие от гнева

на жертвите си

Но не му се получава. През 2016 г. в Англия се разразява огромен педофилски скандал. Оказва се, че Бари Бенел е поддържал връзка и с други насилници на деца, които работят в английския футбол. Намират се и нови бивши футболисти, които да свидетелстват срещу него. Обвиняват го за десетки случаи, а той признава за седем. И отново отива там, където му е мястото – в затвора.