Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изучаването на комунизма най-сетне ще бъде включено в учебната програма. И вече се водят спорове как да бъде поднесена информацията. От страна на онези, които години наред обясняват, че не трябвало да се изучава, започнаха изказванията, че ако ще се говори за комунизма, трябвало да се представи "балансиран поглед" върху периода 1944 - 1989.

Удивително е, че изобщо е възможен разговор за "плюсовете и минусите", когато става дума за палачи, за терор, за чудовищен режим. Как е възможно друго, освен категорично осъждане на диктатура, чрез която неграмотните лумпени затриха успелите и предприемчиви хора и заграбиха плодовете на техния труд, образование, идеи и усилия. Обявиха работливите селяни за кулаци, за да им отнемат най-ценното - земята, нивите и добитъка, постигнато с къртовски труд и пестеливост от поколения в семействата. Избиха интелектуалния елит на България. Избиха политическия елит, довлякоха се от землянките и шубраците, изуха цървулите и се настаниха в министерските кресла, откъдето да съсипят държавата, изпълнявайки заповедите на Москва да следват заветите на марксизма-ленинизма и да преследват и унищожават класовия враг. Затвориха страната с тел, превръщайки я в огромен концлагер, контролиран от ДС - репресивният апарат на БКП, сега вече БСП.

Имало различни нагласи в обществото. Е как да няма след десетилетия облъчване с пропаганда и възпрепятстване на всякакъв опит обществото да бъде запознато с фактите за комунистическия режим и лъжите и демагогията, заради които поколения наред живеят в заблуди.

*От фейсбук