Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Туморът на тоталитаризма в Москва не бе премахнат. Той само се беше посвил, но след появата на кагебиста Путин на президентското място, заплашително взе да расте наново. Това бе пропуснато от Западна Европа и САЩ и не бяха взети мерки овреме за спешно лечение и най-вече да бъде спрян Путин, когато още можеше. Напротив, Буш младши се юрна да занича в очите на кагебиста, да търси и да намира в тях "приятел".

А когато туморът на тоталитаризма взе отново да расте в Москва, в цяла Източна Европа пак се активириха разсейките: Полша, Унгария, Чехия, България... Дори в Германия се усеща яко наследството на ГДР - включително с поведението на Меркел, която сума ти време бе против санкциите срещу путиновото обкръжение.

Като прибавим и съседна Турция, която бе единствената що-годе прилична балканска държава, но която сега се затъркаля хептен по нанадолнището на диктатурата (оня ден, например, не бе уважено становището на най-висшия съд в страната и двама журналисти не бяха освободени, въпреки решението на съда! Бетер от Русия. :( ), картинката не е никак окуражителна.

Така че, нека да не се надяваме нито на САЩ хеле с Тръмп начело), нито на ЕС (хеле с Юнкер начело), ами да се погрижим сами и овреме за собственото си спасение!

Хора, когато изпълнителната власт започне да се намесва в съдебната, това значи, че за правосъдие и дума не може да става и това значи, че се търкаляме лека-полека към диктатура, а оттам до тоталитаризма крачката не е много голяма. Затова ВИНАГИ, ама винаги трябва да се защитава независимостта на съда и да се настоява за читава, компетентна и независима от изпълнителната власт прокуратура. А не за прокурори, пряко подчинени на Главния прокурор, а той от своя страна - на властимащите!

Това е опасно - и за нацията като цяло, и за всеки един от нас поотделно.

Без правосъдие, обществото ДЕГРАДИРА. Без правосъдие няма нито свобода, нито сигурност, нито гаранция за имуществото ни, здравето и живота ни.

Пазете свободата, не сме я получили даром - що народ бе избит и изгни по затвори и концлагери!

*От фейсбук