Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът и БСП играете в един отбор. Ние играем в отбора на България. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветнов по време на дебата за ветото върху антикорупционния закон.

"Г-жо Нинова, вие дълго ще бъдете в опозиция. Да натрупате опит като опозиция", провокира Цветанов шефката на БСП. Тя отвърна незабавно - зам.-шефът на ГЕРБ раздавал присъдите от трибуната, затова в държавата нямало правосъдие.

"Днес, след като отхвърлим ветото, ще имаме изпълнен ангажимент към ЕК, ясна воля и институционален инструмент. Ще се подобри взаимодействието между всички инстититуции, които имат отношение срещу борбата с корупцията", заяви Цветанов. Напомни, че след дебат в миналия парламент след първо четене на закона ГЕРБ са се отказали от варианта правителството да назначава председателя.

"Не е системен подход, след като БСП беше най-горещият застъпник на това парламентът да назначава председателя. След избирането на президента рязко започнахте да говорите друго", изтъкна Цветанов.

Ние говорим за звеното в ДАНС, което и в момента може да ползва СРС. 2013-а вие преместихте ГДБОП, припомни на БСП Цветанов. Върна лентата назад, като посочи, че ГЕРБ се е отказал по същата логика и от назначаването на шефа на КЕВР от кабинета и го е оставил на избора на парламента.