Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един ден се вдигнах да помагам на големия лош бизнес в Брюксел да спасява планетата и българските медии и местни власти ми подпалиха телефона - в София било имало невиждано замърсяване на въздуха и трябвало нещо спешно да се направи. Във Фейсбук само дето няма снимки на задушени от токсичните пари котенца... :-)

Хора, ВИНАГИ сме имали подобни епизоди на замърсяване на въздуха. Да, има разлики с едно време и те са следните:

1. Тогава някакси не се забелязваше, щото продължаваше по-дълго, тоест беше по-скоро нормата - сега 2-3 дни ни шокират, защото изпъкват.

2. Тогава нямахме умни джаджи да ни крещят в лилави цветове, че не трябва да дишаме - сега отвсякъде ни заливат с тази информация.

3. Тогава имахме далеч по-важни проблеми като например да осигурим вечерята и да платим някакси билетчето за автобуса - сега сме ги решили тези проблеми и сме осъзнали, че и въздухът не е зле да е кристален всеки ден.

И ако всичко това ви се струва просто приказки, можете да погледнете графиката на замърсяването на въздуха в Лондон: Дневните пикове, които днес намираме за ужасяващи, са били средногодишната концентрация в края на 19-ти век. Тогава са измислили думата смог, щото са живели целогодишно в него, включително кралица Виктория. Става ли ясно колко мръсно е било?

Keep calm and breathe, bitte! Ще става по-добре :-)