Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Така е изглеждал Горския човек по времето когато кара такси в София и блудства с деца в свърталището си в Луково.
Така е изглеждал Горския човек по времето когато кара такси в София и блудства с деца в свърталището си в Луково.

В досието на издирвания за масовото убийство в Нови Искър Росен Ангелов има още хулиганство, катастрофа, увреждане на имущество

Два пъти е лежал в затвора - по времето на комунизма и при демокрацията

“Хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие. Налага мнението си на околните. Интелигентен, интригант. Бързо се адаптира към условията в затвора. Мнителен и недоверчив, опитва се да прави добро впечатление.”

Това е част от психологическия профил на 56-годишния Росен Ангелов от затвора, прочетена в четвъртък от директора на столичната полиция Ивайло Иванов.

Шесторният убиец от Нови Искър е лежал два пъти в затвора - за кражби и за изнасилване. Осъден е и за блудство с 11-годишно момиченце, но от 22 декември 2009 г., когато присъдата за това престъпление е влязла в сила, не могат да го намерят. Има криминални регистрации за хулиганство, разследван е за причиняване на катастрофа и увреждане на имущество. 

Това е снимката, с която МВР издирваше Росен Ангелов в първите дни на разследването за зверското шесторно убийство.
Това е снимката, с която МВР издирваше Росен Ангелов в първите дни на разследването за зверското шесторно убийство.

Горският човек, както приятелите му го наричали, е роден на 24 април 1961 г. в село Дропла, което е в община Балчик. Родителите му Желю и Парашкева са починали отдавна. Има по-големи брат и сестра - Недялка и Димитър, които живеят в Добрич. Не поддържал отношения с тях от години. Росен никога не е имал съпруга и деца. Завършил е средно образование. Преди повече от 10 г. е бил таксиметров шофьор към столична компания.

Криминалното минало на Росен Ангелов започва още като ученик, показват архивите на МВР. Регистриран е за хулиганство още в края на 70-те. През 1981 г. влиза в казармата. Тогава организира и първата си банда заедно с няколко войници - редниците Маринов, Димов и Станчев. От май до октомври 1983 г. четиримата

разбиват десетки

къщи в областите

Добрич и Варна

Пробиват дупки в стени, разбиват врати и крадат каквото им попадне, а после бягат със стар москвич. Плячката е оценена на 2543 лв., което за времето на комунизма е цяло състояние. Старите ченгета обаче бързо влизат в дирите им и ги арестуват. Предадени са на военния съд във Варна. През 1984 г. Росен Ангелов получава и първата си присъда за обирите. Влиза в затвора за 2, 5 г. със съучастниците си.

След като се уволнил от казармата, вече със солиден стаж зад решетките, Росен Ангелов заминава за София. На 2 юли 1997 г. отново попада в ареста. Срещу него има жалба за изнасилване от момиче на 19 г., което днес не живее в София, има семейство и деца, но още не е забравило кошмара. В апартамент в столичния кв. “Надежда”

Росен брутално

я изнасилва

Това жилище е и последният му официален адрес по лична карта. Според съда той използвал сила и заплахи при гаврите със студентката. Присъдата му е 7 г. затвор при строг режим. Така вече по времето на демокрацията вълкът единак за втори път попада зад решетките. Оттогава е и психопрофилът му. През 2002 г. е освободен предсрочно от затвора.

През 2005 г. е задържан в Трето РПУ в София, отново по жалба за изнасилване.

Най-бруталният случай от досието на изверга е блудство с 11-годишно дете. Случаят е от 12 февруари 2007 г. 

Това е актуално фото на изверга. Снимано е с мобилен телефон и качеството е лошо.
Това е актуално фото на изверга. Снимано е с мобилен телефон и качеството е лошо.
Тогава Росен вече живее в село Луково, но не в тази къща, която е обитавал сега. Наема официално стара постройка в Луково от Грациела Дамянова. Жената живяла навремето в столичния кв. “Надежда”, а към 2007 г. - в Нови Искър. Постройката, която обитавал тогава, е по-малка, отколкото свърталището му от последните месеци. Росен Ангелов живеел сам и работел като таксиметров шофьор в една от големите компании. Въртял волана из София предимно нощем и сутринта се прибирал в Луково. Още тогава Росен е известен сред местните с това, че харесва малки момиченца.

На 12 февруари 2007 г. двама полицаи от Своге тръгват към вилата, която Росен Ангелов обитава в местността Сърце. Получили са сигнал за поредното дете, което влиза при Горския човек.

Още докато приближавали вратата на вилата,

чули мъжки

стонове и глас

на дете

Полицаите почукали на вратата, но никой не отворил. Тогава влезли вътре. Било отключено. Тръгнали към близкото помещение, откъдето идвали стоновете. На леглото седнали, прегърнати и чисто голи били Росен, тогава на 45 г., и дете на видима възраст около 10-12 г. Мъжът галел детето между краката, а то било хванало половия му член.

Гнусната сцена

се разигравала

на фона на

порно,

пуснато от телевизора. Ченгетата му показали полицейски карти и му казали да даде документите си. В това време детето се завило презглава с одеялото. Така за пореден път Росен Ангелов попада в ареста.

Справка показала, че момиченцето е обявено за издирване от месец. Било настанено в социален дом в столичен квартал, но избягало. Още същия ден било предадено на директора. Оказва се, че е само на 11 г. Нито Росен, нито момичето страдат от психични заболявания, показват тогава експертизите. Детето има родители, но социалните служби са го отнели, защото живеело в мизерия. Майката и бащата са от Нови Искър. Имали още 6 деца.

Разпитано от разследващ полицай, детето разказало, че познава Росен. С него я свързала Ася от социалния дом. Приятелката я поканила в къщата на Росен и двете ходели там много често. Пушели цигари и пиели алкохол. При едно от посещенията при педофила момиченцата са три - Ася, жертвата и сестричката ѝ, която е с година по-голяма от нея. 

“Изкъпахме се

и си легнахме

Росен ме попита дали искам да съм гадже с него. Казах му ,че не искам, защото съм малка. Той отговори, че няма страшно и щял да ми купи телефон, дрехи и други работи. Казах му, че не искам, но той започна да ме обарва в леглото. Ася спеше надолу с главата - към краката ни. Сутринта си тръгнахме. 10 пъти съм ходила в тази вила. Там Росен ме е карал да му лапам члена и много такива работи, за които ме е срам да говоря. Един път ни хванаха полицаите. Бяхме голи, но нищо не сме правили. Тръгнахме да правим, но не можахме да свършим. Това ме зарадва, защото не искам толкова малка да се обезчестявам”, разказва детето пред разследващите. Споделя още, че Росен ѝ давал пари, за да си купува цигари, и сам направил баня във вилата, където се къпели заедно.

Разпитвани са бащата и майката на детето. Таткото разказва, че живее в наследствена къща в Нови Искър, построена преди 50 г. С жена си нямали официален брак, работел само той. Тя имала здравословен проблем и била по болници. Социалните служби често ги посещавали. Нямали възможност да се грижат за 5-те си деца и затова ги изпратили в дом.

“Не познавам Росен, но два пъти съм се возил в таксито му като клиент, когато е трябвало да ходя до София”, казва мъжът и отрича да е знаел за сексуалните контакти на дъщеря си с Горския човек.

“Разбрах за случката от полицията. Дойдоха в къщата ни в Нови Искър и ми дадоха да прочета документи. Когато попитах дъщеря ми, тя отговори, че не е вярно. Но аз вярвам на полицията”, казва майката.

Ето и обясненията на Росен Ангелов пред съда: “Относно посещението на полицията - не съм усетил тяхното присъствие, защото спях. Вечер работя и през деня спя. Когато тя дойде, я питах дали майка ѝ знае. Тя каза, че никой не я е питал къде отива. Ако съм имал намерение да я изнасилвам, щях да заключа входната врата.”

Всъщност детето първо се е изкъпало в банята, после яло крем карамел, след това извергът събул панталоните му, съблякъл се гол и започнал да удовлетворява нагона си пред телевизора с порното.

“Ние сме си

гаджета с Росен,

той така ми казваше. Знам какво означава да правим секс. Той търкаше члена си в мен. Правила съм му свирки. Казвал е, че го е вкарвал в мен, докато спя, но аз не съм усещала болка. Знам и какво е презерватив - едно гумено нещо, което мъжете си слагат на оная работа, за да не се разболяват.

И сестра ми е идвала във вилата му - тя спеше на леглото с дрехите, аз с нощница, а Росен с пижама. Мама си мисли, че той ми помага като приятел, а не като гадже”, казва още детето пред съда. След като ченгетата ги хващат,

Росен звънял

на момиченцето

и го заплашвал,

че ще я пребие, ако потвърди и в съда за извращенията.

Малко след случая вилата на Горския човек е изпепелена от пожар. Тогава той се преместил в друга, но в землището на същото село.

Дознанието тогава е започнало в Своге, но след като излиза справката, че Росен Ангелов е рецидивист и има доказателства за блудство, разследването е поето от окръжната прокуратура. Росен Ангелов е осъден на 8 г. затвор. Присъдата му влиза в сила на 22 декември 2009 г. Той обаче не влиза зад решетките, защото започва да се крие. Оттогава е и страстта му към горските пътечки.

Докато тече делото срещу него, Росен Ангелов е разследван по още две производства. Едното е за катастрофа, другото е за унищожено имущество на столичния електротранспорт. И по двете дела е осъден задочно.

8 г. го издирват, но през това време сключвал договори на свое име

8 години продължава издирването на Росен Ангелов заради присъдата му за блудство. Започват да го търсят, за да го вкарат зад решетките, още в края на 2009 г. Преди това пък не се е явявал на заседанията. Това означава, че ако бяха го открили, трябваше да е в затвора до края на 2018 г., когато щеше да е излежал присъдата си.

На пресконференцията в петък от МВР и прокуратурата разказаха, че той не е имал документи и не е излизал зад граница. Освен това няколко пъти са били получавани сигнали, че е забелязван, но от МВР не успяват да го хванат.

Колекторска фирма за събиране на дългове е завела изпълнително дело срещу Росен Ангелов в Софийския районен съд, показа проверка на “24 часа”. Срещу него има издаден изпълнителен лист, но той няма имущество и доходи. Странното е, че делото е заведено и спечелено в края на 2016 г., а договорът с мобилен оператор, който Росен е сключил и е просрочил задължението си, е в периода на издирването му, след 2009 г.

Единствените сделки с недвижими имоти на Росен Ангелов са преди повече от 10 г. Тогава той е продал наследствена земя в землището на шуменското село Хитрино. Никога не е имал свой имот. Бил е регистриран в жилище в столичния в. “Надежда” , където изнасилва студентката през 1997 г. Апартаментът обаче не е негов.