Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лукас Виатри някога си партнираше с Лео Меси, а сега се бори за зрението си.

Хвърлянето на пиратки съвсем не е забавление, характерно за кварталните хулигани и комплексари. Нерядко и популярни хора, които имат достъп до най-разнообразни забавления, се хващат за опасните бомбички в търсене на силни емоции. За съжаление понякога ги получават в прекомерни дози.

Точно това се случи с аржентинския футболен национал Лукас Виатри. Играчът на "Пенярол" се запасил с разнообразна пиротехника и зачакал идването на Новата година. Малко след 12 Лукас подпалил фитила на фойерверките, но светлинното шоу в нощното небе се оказало неспособно да задоволи интересите му.

Играчът започнал да взривява и големи пиратки, произведени от потиснати жени и деца в някоя затънтена китайска провинция.

Едно от опасните изделия се оказало дефектно и се взривило в ръцете на популярния футболист. Крясъците му от болка огласили квартала, в който живее Виатри. Негови приятели го закарали по най-бързия начин в болницата, а лекарите направили всичко възможно да спасят зрението му и да облекчат страданието на своя именит пациент. Въпреки всички усилия играчът на "Пенярол" може и да се прости с футболната си кариера.

Той ще трябва да се възстановява поне половин година, а тепърва ще стане ясно доколко точно са засегнати очите му. Пострадалият сам пусна в социалните мрежи снимка на обезобразеното си лице и призова своите фенове да стоят далеч от пиратките.

"Не мога да спя, не мога да ям нормално, не виждам добре. И за всичко това съм виновен самият аз. Постъпих глупаво и сега си нося всички последствия. Не правете като мен", призова Лукас Виатри. Той има три мача за аржентинския национален отбор, в които си е партнирал със самия Лео Меси.

В родината Виатри има много фенове заради буйния си нрав и нестандартно поведение на терена. Той си е луда глава и извън футбола. Преди да отиде на стадиона, младият Лукас опитва да се прехранва с обири. Арестуван е заради въоръжен грабеж във фризьорски салон и се разминава на косъм с дълъг престой в затвора.

Впоследствие демонстрира талант във владеенето на топката и пробива в професионалния футбол. Години по-късно нападателят ще говори охотно за тъмното си минало в опитите си да превъзпитава младото поколение. От тежкия инцидент с дефектната пиратка също могат да бъдат извлечени един куп важни поуки.