Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДРУГ ПАРТНЬОР: "Испания Рейсинг Тим" се ориентира към по-сигурните скоростни кутии, които "Уилямс" произвежда за своя тим.
ДРУГ ПАРТНЬОР: "Испания Рейсинг Тим" се ориентира към по-сигурните скоростни кутии, които "Уилямс" произвежда за своя тим.

ПРЕЗ следващия сезон тимът на "Испания Рейсинг" ще ползва скоростни кутия, произведени в отбора на Франк Уилямс. За първия си сезон във Ф1 конюшнята е снабдявана с агрегата от "Косуърт". Двигателите също са на английският производител.

Междувременно стана известно, че "Испания Рейсинг" прави опити да изкупи цялото техническо оборудване на бившия "Тойота Ф1 Тим". Базата "Тойота Тим Европа" (ТТЕ) се намира в Кьолн, но част от оборудването на бившия японски отбор вече бе изкупено от сърбина Зоран Стефанович. Белградският милионер се надява да влезе във Ф1 най-късно догодина.

"Далара" се издъни

Причината за покупката е в крайно незадоволителното представяне на шасито, изработено от "Далара" за испанците. Ако купят техниката на ТТЕ, инженерите на собственика Хосе-Рамос Карабанте ще проектират своя кола на базата на TF110.

От друга страна според слуховете, намерението да се купува именно оборудване от "Тойота" е свързано с факта, че болид на японците сега прави тестовете с гумите "Пирели". Италианската фирма заменя "Бриджстоун" като единствен доставчик на гумите догодина. От натрупаните данни в опитите с новите гуми, инженерите на Карабанте биха получили голямо предимство пред останалите.