Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на Турция Реджеп Ердоган Снимка: Ройтерс
Президентът на Турция Реджеп Ердоган Снимка: Ройтерс

Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви интернет за отрова, по-страшна от наркозависимостите и призова за спешни мерки за спасение от нея, предаде БГНЕС.

В словото си пред Съвета за научно-технически изследвания той припомни, че някога интернет е имало само в определени кафенета и изрази съжаление, че връзката е вече във всеки дом.

„Фермерите, администраторите, учените, жените и мъжете трябва да успяват, младите хора трябва да са сигурни в себе си. Имаше интернет-кафенета, сега нетът се намести у дома. Значи, отровата навлезе вътре в къщите. В тази ситуация учителите са длъжни да предупредят родителите. Трябва да бъдем спасени от тази опасност. Това е една много сериозна наркомания“, заяви държавният глава. Той подчерта, че са наложителни изключително сериозни стъпки за избавление от тази „наркозависимост“, а родителите да внимават как 2-годишните си играят с телефоните и се оказват техни пленници. Ако сме се докарали дотам чувствата ни да са заложници на телефоните, то това за нас е крайно голяма заплаха и ние трябва да се противопоставим, като възпитаваме новите поколения в отказ от интернет, настоя Ердоган пред научно-техническия елит.

Президентът подчерта, че онези, които копират чужди технологии, обричат себе си на изостаналост и настоя Турция да излезе от списъка на подобни страни, прилагащи чужди знания и да се превърне в производител, когото следват и му подражават. „Необходимо е да излезем от рамката, в която се опитват да ни задържат. Ние сме потомци на онези, с делата на които започваха и завършваха цели епохи в историята на човечеството“, посочи Ердоган.