Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Плевенското село Глава.Снимка "Гугъл стрийт вю"
Плевенското село Глава.Снимка "Гугъл стрийт вю"

43-годишният Димитър планирал убийството на земляка си Любомир и преди месец нарочно го прилъгал да отидат заедно до пресъхналия канал край плевенското село Глава. Между двамата мъже тлеела стара вражда, а във фаталния ден се скарали.

В разгара на скандала Димитър ударил с брадва по главата 52-годишния Любомир Маринов и той починал. После убиецът скрил тялото под мост на сухия дренажен канал, който обикаля цялото село.

“Това място е отдалечено на половин километър от Глава. Толкова е закътано, че едва ли щяха да намерят трупа”, обясняват местни. Когато Любомир изчезва без следа, го обявяват за издирване. Димитър обаче не се включва в търсенето.

След месец терзания преди разсъмване навръх Рождество убиецът се разкайва и сам се обажда в МВР с признанието, че е убил човек. В полицията Димитър първо продумва “стана една лоша работа”, после дава подробности как е умъртвил Маринов и къде е скрил тялото. След признанията води полицаите до мястото и намират почти разложения труп.

Любомир и Димитър живеят сами. Къщите им са на 200-300 м една от друга. Двамата са безработни, нямат професия и занаят, помагат на хора, които ги повикат. Повечето от припечеленото отива за алкохол. Не им върви и в семейния живот. След развода с първата съпруга Димитър взел втора жена, но тя избягала с момичето им миналата година в чужбина.

Жената на Любомир също го напуснала с двете им деца.