Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хиляди се стичали към Рупите за помощ и съвет от Ванга. СНИМКИ: АРХИВ
Хиляди се стичали към Рупите за помощ и съвет от Ванга. СНИМКИ: АРХИВ

Петричката ясновидка е оставила белег в живота на хиляди хора. Някои отивали заради тежък здравословен проблем, други, за да се консултират при сложен житейски казус, а трети – само за благословия.

В началото на всяка учебна година гадателката поръчвала на най-близките си хора, които имат ученици в семейството, да ѝ занесат по една тетрадка от учебния комплект на децата си. Тя ги докосвала, вероятно отправяла молитва към висшите сили и така учебната година преминавала леко и успешно за тях.

Стефка, близка до Ванга, заминава да учи в София с мечтата да стане инженер. Малко след това отива при Ванга с малко плюшено лъвче в ръце, което специално избира от магазин в столицата. И има само един въпрос – ще завърши ли с лекота висшето си образование. Ясновидката ѝ казва: “Всичко хубаво, с изпитите нема да имаш проблем, ама това нагоре-надолу къде върви, ке го земеш от третия път”. И в съзнанието на Стефка изникват поне три дисциплини, които отговарят на описанието на пророчицата. Притеснявала се за изпити, в които имало въпроси за багери и кранове, но тях взела безпроблемно. Накрая се появява дисциплина за асансьорите и там наистина Стефка усеща затруднения. И както пророчицата я предупреждава много време преди това, младата студентка успешно преминава през тази трудност чак след третото явяване. А лъвчето, което момичето носи като дар, Ванга поискала да се постави в молитвената стая на къщата ѝ, докато Стефка завърши висшето си образование.

Петричката гадателка получавала много кукли и други играчки като подаръци. Всички тях тя дарявала на свой ред на детски градини и домове за сираци. А на някои от хората, които отивали за помощ при нея, поръчвала да дарят нещо на храм.

Така заръчала на млада невеста да дари на първомайската църква тетрадка и химикалка. Жената отишла при Ванга, защото новороденото ѝ бебе имало огромни пъпки по лицето.

“Като крастава

жаба е”,

жалвала се отчаяната майка, която с трепет и вълнение носила под сърцето си така желаното отроче. Но щом то се родило и го видяла в този му вид, бързо отишла при петричката гадателка с бучка захар в ръка. А Ванга, усещайки енергията от кристалното кубче сладост, заръчала на тревожната родилка

да дари тетрадка

и химикалка

на първомайския храм “Св. св. Петър и Павел”. А после да се направи една молитва за здраве на детето. Малко след посещението при ясновидката жената се похвалила, че съветите на Ванга помогнали и бебето ѝ е излекувано.

Нетрадиционен метод за лечение Ванга препоръчва и на петричанка, потропала на вратата ѝ с деликатен здравословен проблем. Жената страдала от нощно напикаване и това се оказало сериозна тегоба за нея и семейството ѝ. Подлага се на лечение, пие илачи, но ефект не се появявал. Затова намира надежда само в притъмнената стаичка на Ванга в Рупите. А ясновидката ѝ заръчва на нея и семейството ѝ да хванат рак от морето, да му извадят очите и да ги изпекат. А после болната жена да ги изяде. Нетрадиционният метод бил заради това, че ясновидката видяла, че проблемът е породен от уплаха.

Изяждайки очите

на рака, жената

се излекувала

На малката портичка на Ванга тропали за помощ и люде с неврологични проблеми. Ясновидката нямала точен рецептурник, по който предписвала лечение. Но често препоръчвала на нервно болните да съберат 40 билки от планината на букетче и да правят чай. А спрямо това дали проблемът е по-голям, или по-незначителен, определяла периода, в който “пациентът” да пие от билковата смес. При по-сериозните психични заболявания пък заръчвала да се събират цветове от билки от билото на планината, защото там въздухът и почвата са най-чисти. После събраните лековити цветчета да се направят на възглавничка, върху която да се спи. И казвала колко нощи нервно болният да спи върху билковата възглавница – на някои 3 дни, на други – 5.

При Ванга са отивали и много майки, чиито деца са претърпели катастрофа и са в клинична смърт. Един такъв случай си спомня и жена от Петрич, която не пожела да цитираме името ѝ.

Младеж изпада в кома след тежка автомобилна катастрофа. Близките му веднага отиват при Ванга за помощ и съвет, но тя поръчала само едно – майката на пострадалия да ходи всеки ден при нея. “Седят двете и мълчат”, разказва жената. На четвъртия ден обаче Ванга нарушава тишината и тропва по масата. А после разгневено казва: “И ти, майко, си малко виновна! И ти!”. Отпраща я да си ходи, но заръчва да иде пак на другия ден. А когато покрусената майка отново прекрачва прага на петричкия феномен, след кратко мълчание чува: “Айде, жено, няма смисъл вече да идваш. Твоят син прескочи трапа! Ке живее”. И наистина малко след това жената получава най-чаканата вест в живота си – че синът ѝ се е върнал към живота след неколкодневна кома и пет поредни вечери, в които Ванга се е молела, за да върне душата на момчето при живите.

 Още истории

четете в следващите

броеве на

в. “24 часа”.

Ако и вие имате лична история, свързана с пророчествата на Ванга, пратете ни информация и ваша снимка на мейл [email protected]. С респект към семейната ви история ще я публикуваме на страниците на вестника, както и на сайта ни 24chasa.bg