Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В публичното пространство се създаде усещането за масово подслушване Цветан Цветанов СНИМКА: Архив

В публичното пространство се създаде усещането за масово подслушване. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на съвместно заседание на парламентарните комисии за контрол над службите за сигурност и по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде „Фокус“.

„Днешното заседание е с една единствена цел - да можем да запознаем обществеността чрез медиите за всичко, което можем да предприемем в законодателен план, за да подобрим работата си, да бъдем максимално прозрачни и да избегнем всякакви възможности за нарушаване на човешките права“, заяви той. „Няма ПГ или депутат, който да е с друго мислене в тази посока. Убеден съм, че и българските институции работят по този начин“, посочи Цветан Цветанов.

„Г-н Рашков, понеже казахте, че никога не сте използвали термина „масово подслушване“ и никога не сте казвали за такива неща, си направих труда да проверя какво е излизало в медиите. Цитирам дословно заглавие от една медия: „Бойко Рашков информира парламента за хиляди нарушения на СРС“, се обърна той към председателя на Бюрото Бойко Рашков. „Ето затова смятам, че трябва да бъдем много внимателни с начина, по който водим дискусия. Не всеки е добронамерен за това да правим законодателни промени, които да оптимизират процедурите. Някои търсят да противопоставят институциите и Бюрото“, каза още Цветан Цветанов.