Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В навечерието на Ел Класико любителите на точните цифри извадиха на бял свят любопитна статистика, която съвсем прегледно показа хегемонията на Меси и Роналдо над останалите звезди във футболния свят. Не че тя е тайна или нова сензация, но пак звучи стряскащо, когато се напише черно на бяло.

Оказва се, че двамата вечни съперници са спечелили всички златни топки от 2007 г. насам. Преди десет години бразилецът Кака в последния момент отмъква ценния трофей изпод носа на Меси и Роналдо, които тогава окупират второто и третото място. Тогавашните пеленачета сега са ученици, много вода изтече, светът се промени, но хегемонията на двамата гениални футболисти си остана константа.

Най-интересното е, че тяхното могъщо превъзходство може да продължи и през следващите години. В този момент не се вижда достатъчно

атрактивен и

успял футболист,

който да ги задмине. Кристиано вече направи първа вноска и за следващата златна топка с добрата си игра в световното клубно първенство. Но и Меси се натиска да капарира трофея с великолепните си изяви в испанското първенство.

Важна подробност за предстоящата им битка е световното първенство в Русия. Това е шансът и на другите големи във футбола да се намесят в съревнованието за наградата, която се връчва на най-добрия в света. Неймар

нещо се

поизгуби в ПСЖ,

топнападателят на английската Висша лига Хари Кейн и колегата му от "Ювентус" Гонсало Игуаин също не изглеждат готови да играят водеща роля на Мондиала. А наглите шведи лишиха Джиджи Буфон от шанса да се яви на последното си световно и след това да получи награда за цялостно творчество.

Ясно е, че пак ще е някой измежду обичайните заподозрени и предстоящото в събота Ел Класико е поредната им важна крачка към

рекорден

шести трофей

Защото Меси и Роналдо много подходящо са си разделили по пет златни топки и предстоящата им битка ще е по-интересна от всякога. Поне според португалеца той трябва да бъде обявен за номер 1 на всички времена, без значение дали големият му съперник ще прибере още златни трофеи.

Преди дни Роналдо втрещи света с интервюто си пред сп. "Франс футбол", в което се обожестви. Кристиано съвсем сам си направи "критичен" анализ на играта и се оказа, че нито един компонент от представянето му на терена не куца. Той е бърз, техничен, умен и физически издръжлив. Самооценката му съвсем естествено

предизвика

остри реакции

от страна на футболни легенди, треньори и най-вече фенове. Вълната от псувни едва ли притеснява точно Кристиано Роналдо, който отдавна играе тази игра и добре познава неизчерпаемата енергия на хейтърите.

Меси от своя страна е съвсем друг образ. Него няма да го чуете да сипе гръмки самохвалства и закани. Дори и в навечерието на Ел Класико той запазва ледено мълчание и избягва светлината на прожекторите. Което в никакъв случай не означава, че Бълхата е онова скромно момче отпреди 10-15 години, което идваше на стадиона с наведена глава и козируваше на старите кучета. Сега му козируват на него. Съотборниците го гледат право в очите, дори треньорът му козирува, защото от доброто настроение на Лионел до голяма степен зависи и неговото бъдеще в "Барселона".

Сегашният наставник на каталунския гранд Ернесто Валверде очевидно е намерил път към сърцето на гениалния си футболист, защото той прави чудеса от храброст от началото на първенството. Благодарение на Меси "Барса" мачка в Примера и едва ли ще изпусне титлата, каквото и да говорят преследвачите.

Победа или дори равенство на "Сантяго Бернабеу" в събота ще вдигне още повече акциите на "Барселона". Часове преди мегасблъсъка двата гранда намериха за какво да се дразнят. Играчите на "Барса" категорично са отказали да направят

почетен шпалир

на домакините, които спечелиха Световното клубно първенство. Устатият Роналдо обаче настоя да му окажат необходимото уважение и сега целият футболен свят очаква с огромно нетърпение излизането на двата отбора на "Сантяго Бернабеу", когато ще стане ясно какво всъщност са решили гостуващите футболисти.

С какво Меси е по-напред от Роналдо, четете в хартиеното издание.