Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Световноизвестният параолимпиец получи 9 години отгоре за зверското убийство на манекенката Рийва Стийнкамп.

Известният параолимпиец стоварва бухалката си върху гърба на красивата си приятелка. Тя някак си успява да се добере до банята и да се заключи вътре. Озверелият мъж вади пистолета от металната каса и започва да стреля във вратата. Манекенката Рийва Стийнкамп няма никакъв шанс да оцелее. Убиецът й Оскар Писториус обаче получава шанса да наеме най-добрите адвокати и да се отърве с лека присъда.

Светът беше наистина скандализиран, когато съдията даде шест години на шесткратния медалист от Параолимпийските игри. Съдът прие тезата на защитата, че Писториус е извършил непредумишлено убийство. Адвокатите му развиха тезата, че спортистът е помислил приятелката си за крадец и е действал в условията на неизбежна самоотбрана.

Публиката на шумния процес така и не разбра как е възможно Оскар да не забележи, че става дума за неговата приятелка, докато я е блъскал с бухалката, а след това е изпразвал оръжието си в тялото й. На всичкото отгоре след екзекуцията параолимпиецът съблича Рийва и я облича със свои дрехи. Обвинението е категорично, че на 14 февруари 2013 г. влюбените са се скарали и това е провокирало спринтьора да посегне фатално на любимата си. В съда той изигра по най-добрия начин ролята си - плачеше, вайкаше се и се кълнеше, че не е искал да убива жената, която толкова обича.

Мнозина не повярваха на сълзите му и твърдяха, че убиецът ще се измъкне благодарение на скъпоплатените си адвокати и на огромната си популярност. Преди да екзекутира приятелката си, Оскар играеше ролята на символ на всички хора в неравностойно положение по света. С ампутирани два крака той не се предаде на отчаянието и потърси утеха в спорта. След големите успехи при параолимпийците Оскар се яви и на олимпиадата в Лондон, където тича със специални метални протези. Хората го обичаха и вярваха в силата на духа му.

Под лъскавата опаковка обаче явно се е криела болна душевност и психика. Оскар уби едно красиво и пълно с живот момиче и от герой се превърна в злодей. След края на процеса никой не искаше и да погледне човека, който се размина само с шест години затвор. Самият Писториус едва ли се е вълнувал какво мислят хората за него. За него важното беше да се измъкне колкото е възможно по-бързо от затвора. Поне допреди няколко седмици изглеждаше, че перфектният му план да се изкара жертва на лошо стечение на обстоятелствата щеше да проработи.

За негово нещастие, обвинението показа нови експертизи, според които Писториус е действал умишлено в кървавия Ден на влюбените. Съдът ги прие и даде още 9 години отгоре на параолимпиеца. Солидно увеличената присъда буквално изкара от равновесие Оскар, който вече планираше бъдещето след затвора. Осъденият за убийство буквално полудял от гняв зад решетките и влязъл в конфронтация с останалите пандизчии. Само преди дни при поредния скандал закоравели бандити се нахвърлят върху Писториус и му нанасят тежък побой. Налага се популярният затворник да мине през лазарета, за да превържат раните му. Според журналистически материали в родината му Оскар се оплакал, че е тормозен от останалите пандизчии, които не вярвали на версията му с непредумишленото убийство на манекенката. Оплакванията му са глас в пустиня. Няма кой да го съжали.