Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Симеон Димитров - по времето, когато печели златен медал в категория до 54 кг. на Държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши /до 16 г./
Симеон Димитров - по времето, когато печели златен медал в категория до 54 кг. на Държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши /до 16 г./

Двама ученици от спортното училище в Ямбол, единият от които шампион по бокс, са задържани за кърваво нападение над таксиджия, при което той едва не е бил убит, съобщиха от Бургаската апелативна прокуратура на брифинг в Ямбол.

Задържани са 18-годишният Симеон Димитров от Елхово и 14-годишният Костадин Стоянов.

Пострадалият 31-годишен таксиджия е в тежко състояние, в болница.

Около 20,30 ч. на 11 декември двамата боксьори решили да ограбят таксиметров шофьор и повикали кола в района на гробищата в ямболското село Стражево.

Когато 31-годишният таксиджия пристигнал двете момчета се нахвърлили върху него. Заплашили го с нож, газов пистолет и въздушна пушка, която била пригодена в бойно оръжие. Нападателите искали оборота и колата на таксиджията, но той опитал да се противопостави. Тогава младежите започнали да стрелят по него, като една от сачмите влязла през гърба му и попаднала в областта на белия дроб.

В последвалото сборичкване 18-годишният Симеон Димитров, който държал ножа, се самонаранил и се намушкал в крака.

Таксиджията успял да се откопчи и подкарал колата, като в движение се обадил на тел.112. Минути по-късно загубил съзнание и е бил открит в безпомощно състояние на пътя между Стражево и Ямбол.

Младите боксьори опитали да се укрият, но полицията ги издирила за часове. Повдигнати им са обвинения за грабеж, придружен с опит за убийство, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.

Наложен им е 72-часов арест с прокурорско постановление.

"Нападението се отличава с изключителна дързост, което навежда на мисълта, че е възможно извършителите да са употребили наркотични вещества. Взети са проби", сподели зам.апелативният прокурор на Бругас Йовита Григорова.

Директорът на ОД МВР Ямбол Генчо Иванов добави, че веднага след получения сигнал са предприети спешни заградителни мероприятия и извършителите са задържани същата нощ.

По време на брифинга в Ямбол стана ясно още, че 18-годишният Симеон Димитров е една от спортните надежди на България. През март, т.г., той завоювал медал от Дръжавния личен шампионат по бокс за младежи.