Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гледам сутринта новините по БТВ и в Аз репортера виждам състоянието на подлеза на Окръжна болница само няколко месеца след ремонта му. И си мисля, че докато слагаме " НАШИ ХОРА' за изпълнители на проекти, " НАШИ ХОРА' в здравеопазването, " НАШИ ХОРА' в съдебната система и прочие все " НАШИ ХОРА' няма да има оправия.

А и другото кога ще спрем да мислим само как да се краде от общото, докога това наследство от предишния строй ще ни държи и ще смятаме, че щом е общо най- нормалното нещо е да откраднем от него. Защото парите за ремонта на този подлез са от общинската каса, от нашите данъци, от нашия джоб.

Все се сещам за оня филм с Парцалев 'Два диоптъра далекогледство" . В него имаше епизод където студент се качва на стоп и шофьора на камиона като разбира, че той учи българска филология му казва ' Няма да си добре" . Студента пита " Защо" , "Ами няма какво да се краде " казва водача. А студента отвръща " Има - идеи " ," А тогава може" клати дълбокомислено глава шофьора.

И ние си караме така още, ако може да се открадне от общото с кеф го правим.

Ако някой ми възрази да помисли и за двата милиарда лева дадени за т. нар. ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО и да си представи колко от тези милиарди са откраднати.