Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пращат Шуми при неврохирург, известен с оправянето на неразрешими случаи.

Има ли шанс за Михаел Шумахер отново да стане от леглото, да прегърне близките си и да се порадва на зимния пейзаж навън? Няколко именити специалисти бяха категорични, че бившият световен шампион във Формула 1 завинаги ще остане на легло и едва ли ще постигне нещо повече от изпълняването на най-прости команди.

Близките му отказаха да се примирят с лекарските прогнози, въпреки че от онова фатално падане на ски на пистата в Марибел минаха 4 години. Припомняме, че Шумахер удари главата си в камък по време на спускане на 29 декември 2013 г. Веднага след инцидента световноизвестният спортист беше оставен в ръцете на най-добрите неврохирурзи. Светилата в бели престилки опитаха различни терапии, за да върнат пациента си към нормалния живот. Травмата обаче се оказа прекалено тежка. По едно време английските вестници дори написаха, че Шумахер е отслабнал до стряскащите 45 килограма, но семейството на германеца опроверга тези информации.

В интерес на истината роднините на Михаел през всичките тези години всячески се опитваха да държат медиите настрана от личната им трагедия. На лекарите, опитали да помогнат на Шумахер, категорично им беше забранено да споделят

подробности за неговото състояние. Пълното информационно затъмнение създаде благородна почва за роенето на какви ли не фантастични слухове.

Така например в началото на годината се чу, че шампионът вече става от леглото, говори с близките си и се готви да се върне към нормалния начин на живот. И тази щастлива развръзка се оказа плод на нечие развинтено въображение. Говорителят на фамилия Шумахер се ограничи единствено да поясни, че няма промяна в състоянието на Шумахер и близките за пореден път молят да не се спекулира с личната им трагедия.

Ето че сега, в края на годината, в публичното пространство отново се говори за големия пилот от Формула 1, и то с оптимизъм. Според шведски и английски медии семейството на Шуми ще направи пореден опит да го върне към светлината. Близките му са влезли във връзка с шведския хирург д-р Юлиан Мийкс, който работи в една от най-реномираните неврохирургии в Далас.

"Това е нова надежда за Михаел Шумахер", написа шведският вестник "Експрес". Изданието отбелязва, че д-р Мийкс е специализиран точно в поемането на абсолютно неразрешими случаи. Изтъкнатият специалист вдъхнал надежда на близките на Шумахер, че има шанс той отново да се движи и да общува нормално с околните.

В същото време един от най-близките приятели на Шумахер във Формула 1 - Жан Тод, разкри на галавечер в Париж, че Шуми е бил далеч по-скромен човек, отколкото са го възприемали околните.

"Той беше искрен и понякога стеснителен човек. Криеше истинската си същност, защото в този спорт няма място за притеснителни мъже", разказа просълзеният Жан Тод на церемония по откриването на нова зала на славата на ФИА. Съвсем естествено централно място в нея заема името на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер.