Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В Саудитска Арабия, гледайки Бойко Борисов и Симеон Сакскобурготски заедно, си мислех колко трудно би било да се направи обективен сравнителен анализ на двамата.

После покрай “танца със саби” попаднах на една съпоставка между музиката на Хачатурян и тази на Шостакович, правена от Росен Янков. И ми се стори, че във външнополитически план това пасва за Борисов и Сакскобургготски. Първият има стихийна дарба, чувство за колорит и много екстравагантен артистичен темперамент с характерен импулсивен ритъм, експресия и причудливо вмъкнати дисонантни ориенталски мотиви в иначе строгата схема. А изтънчеността в стила на другия изисква вглъбено слушане, без да можеш да го пресъздадеш чрез свирукане под душа, заради което и няма как да стане шлагер.

Това музикално отклонение само трябва да илюстрира колко неочаквани асоциации могат да му хрумнат на човек. Особено докато наблюдава толкова причудлив дипломатически тандем, какъвто Борисов и Сакскобургготски избраха да демонстрират за първи път именно в Рияд. Просто още една причина да наречем визитата в Саудитска Арабия историческа.

*Георги Милков във фейсбук