Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пътят на Робиньо  от суперзвезда в Европа
до обикновен изнасилвач

Бразилецът получи 9 години затвор в Италия за участие в групово изнасилване

Сега ще обжалва и ще се крие като мишка в родината си

Още на 14-годишна възраст му лепнаха прякора Малкия Пеле. Кралят на футбола наистина отиде да го види на терена и му обеща бляскаво бъдеще. Нисичкият Робиньо сграбчи здраво късмета за шлифера и започна стремглавото си израстване във футбола.

В "Сантос" много бързо му дадоха титулярно място, а публиката го обикна след онзи мач, в който защитник си изкара жълт картон, вбесен от финтовете на Робиньо. След това дойдоха и звездните му мигове в суперграндовете "Реал" (Мадрид), "Манчестър Сити" и "Милан". Робиньо видя свят, натрупа милиони и беше подготвил всичко необходимо, за да заживее като млад и много богат пенсионер, радващ се на неизчерпаемите си спестявания. И точно тогава дойде зла вест от Италия. Местен съд призна Робиньо за виновен по обвинение, че е участвал в групово изнасилване. Съдията отсъди, че бразилската суперзвезда трябва да лежи 9 години зад решетките.

Решението на съда със сигурност шокира Робиньо и близките му. Утеха за футболиста е фактът, че съдебната битка въобще не е свършила. Той може да обжалва на още две инстанции. Още по-големият му късмет е, че няма да чака в ареста развитието на своя съдебен казус. В момента Робиньо живее и играе футбол в родината си и въобще няма намерение да пътува до Италия, за да чуе лично какво са решили съдиите. Ситуацията му е доста сходна с тази на българската звезда в различни бизнесначинания Брендо, който също има солидна присъда в Италия, но понастоящем се намира на някой слънчев плаж вместо в италиански затвор.

Също като Брендо, Робиньо категорично отрича да е замесен в престъплението, за което го осъдиха на първа инстанция. Проблемите му започват през 2013 г., когато футболистът и приятели заформят поредната пиянска вечеринка. Някъде там се появява и красавица от албански произход, която се присъединява към мъжката компания. На другата сутрин всички ги боли главата, но истинската болка тепърва предстои. Албанката отива в полицията да се оплаче, че е била изнасилена от шестима мъже, между които е и Робиньо. Започва разследване и съдебен процес, който приключва 4 години по-късно с доста солена присъда за играча.

"Не съм извършил гнусното престъпление, за което ме обвиняват. Най-важното е, че семейството вярва в мен, съпругата ми вярва в мен, децата ми продължават да ме обичат. Всичко друго са лъжи и аз ще го докажа", провиква се от далечна Бразилия Робиньо. Пред бразилски вестник той признава, че това е вторият му най-тежък период в живота след отвличането на майка му през 2004 г. Тогава магическото крило вече е със статута на звезда в родината си и бандитите решават да се възползват от нарасналата му платежоспособност. Те отвличат жената, която е създала футболния гений, и я държат за откуп в продължение на 6 седмици. Драмата има положителна развръзка, но Робиньо решава, че трябва да се изнесе със семейството си по най-бързия начин от Бразилия.

По това време идва и офертата от испанския гранд "Реал". Започват мъчителни преговори за цената на футболиста, но двете страни стигат до споразумение. Робиньо отива в отбор, пълен със звезди от космическа величина, но не губи присъствие на духа. След три години в Примера дивисион той отива в "Манчестър Сити" срещу 42 млн. евро, което е рекорден входящ трансфер за английската Висша лига през 2008 г. Началото му е ударно, но след един сезон Робиньо се увлича по нощните забавления и вече не е същият гений на терена.

Пращат го да се отрезви в бразилското първенство, а оттам заминава за "Милан". Но и там има активен нощен живот, а Робиньо има пари, приятели и свободно време. Шефовете му се опитват да го вкарат в правия път, но изкушенията са твърде големи.

Точно тогава идва и онази пиянска оргия, която променя бъдещето на футболиста. Сега той е на 33 и продължава да играе в бразилския "Атлетико Минейро", но ежедневието му никак не е спокойно. Голяма адвокатска кантора изсмуква с неизчерпаема енергия от спестяванията на Робиньо, докато се опитва да го измъкне от лапите на италианското правосъдие.

В случай че и по-горните инстанции потвърдят присъдата на Робиньо, той пак може и да не влезе в затвора. Бразилското законодателство е крайно неотзивчиво по темата с екстрадицията на бразилски граждани, осъдени за престъпления в други държави. Въпросът е как бившата футболна звезда ще продължи да живее с мисълта, че никога повече няма да може да напусне пределите на родината, тъй като зад граница го дебнат с белезници в ръка.

Коментара ()

Вашият коментар