Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руснаци бяха първите екстремни туристи, които посещават страната с една-единствена мисъл - да разбият нечие чене

Рекорден брой туристи са посетили страната ни през 2017 г. - похвалиха се още в края на лятото от ресорното министерство. Дори и с идването на студа в центъра на София могат да бъдат забелязани големи групи чужденци, които се дивят на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Оказва се, че столицата ни е притегателна дестинация и за един по-различен тип туристи. Тяхната цел не са историческите забележителности, а ченетата на вражеските запалянковци.

Все повече футболни хулигани от Европа планират пътуване до София с цел да премерят сили с ултрасите на "Левски" и ЦСКА. Точно това се случи и на мача на "червените" с "Локо" (Пд). По средата на иначе скучния мач хулигани от двете агитки се изсипаха на терена и започнаха да се млатят с колани, железни прътове и да се замерват с бомбички. Частната охранителна фирма бе абсолютно безпомощна да прекрати мелето и добре че полицаите са се строили в близост до стадиона и реагират максимално бързо.

Впоследствие се оказа, че главен виновник за възникналото меле е руснакът Максим Тук. Един от лидерите на агитката на "Спартак" (Москва) е истинска легенда сред ултрасите в Русия. Максим не се страхува да влезе в бой с далеч по-многобройна и добре въоръжена вражеска агитка.

Когато в Русия му стане скучно и врагът се уплаши да влезе в бой, Тук пътува из Европа, където да раздава своето правосъдие.

Някои може би ще се запитат как точно е решил да посети мач от българското първенство. Руснакът и най-верните му приятели разбират чрез специализираните фенски сайтове, че софийската и пловдивската агитка си уреждат бой. Той пристига на българска земя и без много да му мисли се хвърля съвсем сам срещу десетки "червени" ултраси. Досега не е ясно защо Тук и другарите му решават да защитават каузата на "Локо" (Пд). Той едва ли се е запознал с историята на двата клуба. По-важно му е да има достатъчно здрави момчета, с които да премери сили.

"Червените" юначаги му организират точно такова забавление, каквото си е потърсил руснакът у нас. Той изяжда доста пердах преди да се намесят полицаите. Със сигурност легендарният хулиган ще разкаже само хубави неща в родината си за българските запалянковци. Нищо чудно съвсем скоро у нас да пристигнат и други руски биячи, които търсят силни емоции. У нас са идвали и сръбски, и английски хулигани, когато е имало повод. Модата да се уреждат боеве в интернет прави още по-голяма опасността от възникването и на други подобни инциденти с участието на български и чуждестранни хулигани.

Подобна възможност още повече засилва нуждата от по-тясно сътрудничество между футболните клубове и полицията. Първите се жалват, че полицейската охрана им е твърде скъпа, а вторите отвръщат, че така е по закон. Ясно е само, че без полицаи на стадиона дербитата между големите отбори от София и Пловдив са твърде рисковани.