Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хобито на Катерина Тихонова е акробатичен рокендрол.
Хобито на Катерина Тихонова е акробатичен рокендрол.

По-голямата щерка също е омъжена за бивш директор в газовия гигант

Тези дни Ройтерс се опита да приключи един почти тригодишен спор с Кремъл коя е малката дъщеря на Владимир Путин.

През април 2014 г. агенцията разкри, че тя е взела участие в състезанието за световната купа по акробатичен рокендрол в Краков. От Кремъл подминават новината с мълчание и агенцията продължава упорито да търси потвърждение.

Година и половина по-късно, през ноември 2015 г., от Ройтерс се добират до нови данни и публикуват изявление на шефа на Газпромбанк Андрей Акимов. В изявление за агенцията той твърди, че доколкото знае, Катерина Тихонова е по-малкото дете на руския президент.

Става огромен скандал

Акимов, който по това време е в Китай, обявява, че с изумление и недоумение е прочел информацията на Ройтерс. Агенцията заявява, че разполага със запис на думите му, но това е омаловажено от изявлението на говорителя на Путин Дмитрий Песков. Той е категоричен, че може да опровергае данните на Ройтерс. След което опитва да омаловажи усилията им с думите, че прекалено много момичета през годините са претендирали да са потенциални дъщери на президента. На въпрос кои са все пак истинските, Песков бе лаконичен, че

не е длъжен да дава подобни данни

Това обаче амбицира още повече информационната агенция да продължи с разследването си.

Така на 28 ноември тази година се стигна до интервюто с Манфред Мохаб от Световната асоциация на акробатичния рокендрол. Запитан дали знае, че колежката му Катерина Тихонова е дъщеря на Путин, той доста уклончиво потвърди.

За нея е ясно, че е родена на 31 август 1986 г. и е омъжена за съсобственика на нефтохимическата компания "Сибур" Кирил Шамалов, чието състояние според "Форбс" е над 1,2 млрд. долара. Което го нарежда сред 200-та най-богати руснаци. Разбира се, той не е случаен олигарх, а син на

стария и верен приятел на Путин Николай Шамалов

От тази гледна точка не е случайно, че Катерина оглавява фонд "Инопрактика", който е автор на концепцията "Сколково". Идеята на иновационния център е да превърне определени звена от Московския университет в руската Силициева долина.

Разбира се, съпругът на Катерина е сред основните спонсори на начинанието заедно с брат си, който е зам.-шеф на Газпромбанк. Сред другите благодетели на идеята на Катерина са "Роснефт" и иновативното им поделение "Ростех". Случайно или не, и двете структури са оглавявани от близки приятели на Путин от КГБ.

По-голямата дъщеря на руския президент също е свързана с Московския държавен университет, където завършва медицина. В момента работи в неговия Институт по ендокринология.

Още любопитни детайли за нейното семейството четете в хартиеното издание на "168 часа".

Съпругът Кирил Шамалов макар и млад, вече е сред 200-те най-богати руснаци.
Съпругът Кирил Шамалов макар и млад, вече е сред 200-те най-богати руснаци.
Къщата на младата двойка във Франция.
Къщата на младата двойка във Франция.