Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИМА интерес сред канадските бизнесмени" - категоричен е бившият световен шампион Жак Вилньов. Тандемът му с Ивон Пинтон-Дуранго бе направен с намерението да бъдат 13-ият отбор във Ф1 догодина. ФИА трябва да обяви името му в средата на месеца.

Канадецът заяви това по време на пресконференция, на която обяви, че следващият уикенд ще кара в австралийските серии на пистата в "Даунъп". Там 39-годишният шампион ще е зад волана на 8-цилиндров, V-образен "Голд Кост 600". Това са автомобили от категорията на континенталния пистов шампионат.

Ако получи подкрепа от местния бизнес, канадската легенда във Ф1 ще бъде вторият световен шампион през последните 15 години, който ще е има свой собствен отбор.

Общите интереси

Обвързването на Вилньов с италианския собственик на тим от Ф2 е заради технологичната база. Дуранго има потенциал да разработи и произведе свой собствен болид. Това ще стане с канадски долари и мениджмънт от бившия световен шампион.

Ако проектът за Ф1 се провали, Вилньов ще се насочи към американските серии NASCAR. Средствата са по-малки, а канадските бизнесмени били по-склонни да подкрепят това начинание.