Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивон Пинтон-Дуранго
Ивон Пинтон-Дуранго

СОБСТВЕНИКЪТ на отбора "Дуранго" Ивон Пинтон-Дуранго има резервен план за участие във Ф1 през 2011 г. След като алиансът с Жак Вилньов се оказа финансово несигурен, италианецът преговаря за евентуалната покупка на "Хиспания Рейсинг Тим" (HRT).

Испанският тим е вторият от новобранците, появи ли се в началото на сезона. Според италианския журналист Марко Пасторино, преговорите със собствениците на HRT били напреднали. За това писа преди дни и швейцарският седмичник "Моторспорт Актюел".

"След като сме подготвили толкова много шампиони в пистовите шампионати, за нас е ясно, че единственото място, което е реално за тима е единствено Ф1", категоричен е Ивон Пинтон-Дуранго. През миналото първенство конюшнята на италианеца бе принудена да напусне Ф2 заради финансови проблеми.

"Сега имаме трима големи инвеститора, имаме и уверението им, за да се надяваме, че ФИА ще ни посочи като тринадесетия тим за 2010 г."

Решението на Международната автомобилна федерация се очаква в края на този месец. Другият претендент за това място в шампионата е сръбският бизнесмен Зоран Стефанович.