Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лионел Меси Снимка: Ройтерс
Лионел Меси Снимка: Ройтерс

Звездата на "Барселона" Лионел Меси заяви, че не си представя него и един от най-големите му конкуренти - Кристиано Роналдо, като приятели.

"Не мисля, че някога ще бъдем приятели. Приятелството се изгражда, когато с един човек прекарваш време заедно и се опознавате. Ние нямаме такава връзка. Най-вече защото се виждаме само по церемонии по награждаване и нямаме време да си говорим. В добри отношения сме, но се се засичаме", каза Меси пред "Марка", цитиран от Би Ти Ви.

Футболистът, който преди ден (24 ноември) спечели четвъртата в кариерата си награда за голмайстор на сезона - "Златна обувка", за първи път разкри подробности за семейния си живот. Лионел и съпругата му Антонела имат двама сина - Тиаго (на 5 години) и Матео (на 2 години), а в момента очакват третото си дете.

"Денят ми се върти около децата. Сутрин ги водя на училище, а когато се върна от тренировка, взимам Тиаго. Опитваме се да прекарвам повече време с него, Антонела и Матео преди вечеря. След това ги слагаме да спят и тогава с нея имаме време само за нас. Правим всичко като едно нормално семейство", разказва аржентинецът.

Големият му наследник вече е част от школата на "Барса", но и двамата му синове все още не осъзнават, че баща им е една от най-големите звезди на световния футбол в момента.

"Не ме карат да играя често с тях. Говорим и много малко за футбол вкъщи. Понякога в клуба или в националния отбор се случват неща, които обсъждаме като семейство. Матео все още не осъзнава кой е Лионел Меси. Странно му е, когато ми искат автограф или се снимат с мен. Тиаго започва по малко да разбира. Харесва му да ходи на стадиона, да гледа мачове. Понякога и вкъщи ме нарича "Меси", както феновете, но не е осъзнал напълно какво се случва", споделя футболистът, който все пак предпочита да запази личния си живот скрит от медиите.

"Барселона" в момента се представя силно и в двата турнира. Меси обаче разкрива, че след рекордния трансфер на Неймар в ПСЖ за 222 млн. евро, тактиката на каталунците се е променила.

"Напускането на Неймар промени играта ни. Загубихме голяма част от мощта си в нападение, но това ни направи по-силни в защита. В момента сме най-добре подготвени в средата на терена. Постигнахме добър баланс. За това сме добри и в защита", анализира той.