Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Милков Кадър: БНТ
Георги Милков Кадър: БНТ

Очевидно предстоят драматични промени в Саудитска Арабия и те са част от завъртането на борбата за власт. За първи път ще се направи завой и властта ще започне да се предава от баща на син. Това каза в "Денят започва" журналистът от в-к "24 часа" и водещ на предаването по БНТ "Плюс това", който се връща от посещение в Япония. 

"Ходенето ми до Япония беше част от опита да си доразвия експертизата за Северна Корея. Имах срещи с най-различни хора - журналисти и хора, които правят роботи. Основно се срещах с дипломати и хора на тяхното министерство на отбраната, академични преподаватели - хора, които наблюдават процесите в Северна Корея", обясни Милков.

"В последните 30 години в Саудитска Арабия се предполагаше, че короната е стабилна. Новините, които идваха от там бяха в съвсем друга посока. Сега изглежда предстоят драматични промени и те са част от завъртане на борбата за власт", заяви той.

В студиото Милков каза, че от 53-та година, след като умира основателят на държавата, всички тези крале са братя. Властта се предава от брат на брат. По думите му оставката на премиера в Ливан съвпада в битката за власт в Рияд.

"Сега за пръв път властта ще започне да се предава от баща на син, защото последните 2 години от както този крал царува на там вървят нещата. Двама престолонаследници бяха отстранени, за да остане пръв и единствен престолонаследник неговият син - 32-годишен млад принц, който има амбициозна програма за бъдещето на Саудитска Арабия", обясни журналистът.