Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ива Хаджи е една от най-изявените представителки на третия пол в България. По лична карта всъщност "тя" е "той".

Иво е роден през 1993 г. в София, а две години по-късно майка му умира. Отгледан е от баща си и двете си сестри, които се стремят да не лишават от нищо малкото момче. Още оттогава той започва да проявява интерес към неща, които са нетипична за пола му. Така например за коледни празници предпочита за подарък да получи кукла вместо кола. Близките му не обръщат внимание на този малък детайл и смятат, че това е прищявка, характерна за годините на едно невръстно дете, все още не наясно със своите желания. В училище той самият започва да усеща, че компанията на момичетата му е много по-приятна от тази на момчетата. Интересуват го разговорите за мода и прически, а в чантата си почти винаги има списание на такава тематика. Иво завършва средното си образование в 127 СОУ "Иван Николаевич Денкоглу" в столицата.

 Година преди да дойде абитуриентският му бал, той осъзнава, че би се харесал много повече с дълга коса, в рокля и на токчета. В 11-и клас решава, че повече не може да крие същността си и един ден се появява облечен като момиче в училище. Това шокира съучениците и учителите му. Баща му също не е доволен от действията му. Реакцията на хората в никакъв случай не го разубеждава, а напротив го амбицира. Той самият е учуден от начина, по който се чувства, и обяснява пред приятелите си, че вече е намерил себе си. Това го подтиква да напълни гардероба си с женски потници, дънки, поли, рокли и дори сутиени, въпреки че няма с какво да ги изпълни. Решава, че за да се хареса още повече, ще спре да се подстригва и ще си пусне дълга коса. Купува си скъпа козметика и гримове. Така всяка сутрин преди да отиде на училище младежът отделя по час, за да се приведе във вида, в който се чувства най-комфортно.

След навършване на пълнолетие вече превърналият се в Ива преминава и към по-сериозни стъпки във външната си промяна. Напълно наясно е със себе си и с това, че желае да прилича на жена. За да го направи обаче, й се налага да премине през няколко операции на тялото и лицето. За най-съществената, а именно премахване на половия орган, все още не й достига достатъчно смелост. Самата тя казва обаче, че това е най-важната стъпка за всеки транссексуален. Пред приятели споделя, че съвсем скоро мисли да се подложи и на нея. Ива дори сама намира клиника, в която специалисти правят подобен тип манипулации. Изчаква все още, защото са нужни доста изследвания и консултации.

 За други операции, без да се замисля, тя се решава на момента. Първата, която прави, е слагането на силиконови гърди. Тях гордо показва на снимки в социалните мрежи. След тази операция Ива решава да инжектира хиалуронова киселина в устните, което да ги направи по-големи. Поставя си за цел и операция на носа, но засега все още не я е направила. Красавицата си купува руски екстеншъни за коса, които са едни от най-скъпите, тъй като се смята, че са най-добър и качествен клас. Ботокс в лицето също е една от редовните манипулации, на които се подлага. По-трудно взема решението за реконструкцията на челото, която си прави преди месеци. Операцията е изключително болезнена, тъй като представлява пилене на по-издадената част от челото, която е характерна за мъжете. Нея Ива прави в специална клиника в Лондон, която е предназначена точно за транссексуални.

Всички тези процедури са скъпи, но транссексуалната успява сама да плаща. На 20 години заминава с приятелки на екскурзия в Дубай. Там е забелязана от шефка на модна агенция. Тя се впечатлява от вида на Ива и в началото дори не подозира, че тя не е истинска жена. След кратък разговор и вече наясно с това, че красавицата е представител на третия пол, тя й предлага работа. Заплащането е изключително добро. Сумата, която Ива започва да получава за снимки, е немислимо голяма за нея.

 Така благодарение на тази заплата тя не се лишава от абсолютно нищо. Прекарва времето си в обикаляне по магазините и купуване на дрехи от известни модни дизайнери. Живее през цялото време в един от най-скъпите хотели в Дубай. Ходи на фризьор всеки ден, а вечерта обикаля нощните заведения, в които бутилка вино може да достигне дори до 50 хиляди евро. Изглежда арабите забелязват красотата й. Обсипват я с десетки неприлични предложения всеки ден, но тя отговаря само на тези мъже, които я привличат. Пред познати казва, че не може да се определи като хомосексуален, тъй като изпитва влечение и към жени.

Въпреки това в момента Ива е типичната жена. Хормоните, които задължително пие всеки ден, са направили гласа й нежен, спрели са окосмяването по тялото и дори са променили походката й. Често мъжете, които искат да се запознаят с нея, остават учудени и приемат дори на шега думите й - "Аз съм мъж". Ива обаче споделя, че живеещите в Дубай нямат проблем с това и го приемат съвсем нормално.

 "Аз съм свободен да бъда себе си и да съм такъв, какъвто се чувствам", казва пред приятелите си. Оказва се, че една година е напълно достатъчна на Ива, за да се порадва на Дубай и дори да й омръзне. Тя решава да си направи няколко екскурзии, като започва от Великобритания. Посещава още Франция, Италия и Испания. Мястото, което я пленява, е Лондон. В момента тя е там от 6 месеца и отново споделя, че хората приемат "различните" съвсем спокойно.

Ива не крие личния си живот от никого. В своя фейсбук профил тя постоянно споделя снимки от пътуванията си, а понякога разказва и с подробности за преживяванията и срещите с различни хора. Публикува клипове, в които показва как вечерта пътува с лимузина из града, в който е в момента.

Кои са най-известните транссексуални в света, четете в хартиеното издание на "168 часа".