Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Родителите на Григор Димитров Мария и Димитър гледат тренировката му в Лондон. Снимка: Любомир Асенов/LAP.BG
Родителите на Григор Димитров Мария и Димитър гледат тренировката му в Лондон. Снимка: Любомир Асенов/LAP.BG

Родителите на Григор Димитров вече са в Лондон. Димитър и Мария гледаха тренировката на сина си на един кортовете край зала О2.

Дебютантът във финалите на АТП Димитров започва участието си в британската столица в понеделник с мач срещу Доминик Тим (Ав).

Не мога да спра да се усмихвам.

Това признава Григор и никой не може му да каже, че греши. Тези дни в зала О2 в Лондон няма човек, на когото толкова да му личи, че е доволен от себе си. Така коментират от АТП моментното състояние на българската звезда. След 10 сезона в преследване на мечтите си при професионалистите Димитров завършва най-добрата си година.

"Радвам се, че съм тук. Залата е страхотна и се грижат много добре за нас. Вече започнах да осъзнавам какво постигнах, казва Григор. Той започна годината с баланс 16:1, титли в Бризбейн и София и полуфинал в откритото на Австралия. Но най-големият успех бе първата купа от турнир "Мастърс 1000" в Синсинати. Върна се в топ 10, а вече на рекордното в кариерата си 6-о място в световната ранглиста.

"Играх постоянно през цялата годината и това бе основната причина за успехите ми. А след победата в Синсинати промених мисленето си и вече искам да спечеля всеки турнир, в който участвам. Мисля за следващата година, а знаците са добри. Важното е да съм здрав и да бъда по-добър, отколкото съм бил вчера", допълва бившята спортист номер 1 на България. 

Междувременно стана известни подробности какви въпроси е задавал Григор в корабчето, с което участниците във финалите стигнаха по Темза до Лондон тауър за официалното откриване. Димитров влезе в ролята на тв репортер и направи интервюта с Роджър Федерер, Рафаел Надал и Тим.

Българинът е попитал Александър Зверев къде е кучето му. "Той е у дома", отговорил немският тенисист. (Въпросното куче на име Ловик наскоро бе с малкия Зверев в Париж).

Самият Григор също трябваше да отговаря на въпроси.

"Какво ще отличи бъдещия шампион във финалите от останалите", питал финалистът от "Уимбълдън" Марин Чилич.

"Смятам, че ще спечели този, който го иска повече от другите. Но щом си тук, заслужаваш да спечелиш. Това означава, че си направил добър сезон и си бил постоянен. Всички сме равностойни и по тази причина смятам, че всичко ще се реши в последния момент", бе мнението на Димитров.