Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отговори на критиците на неговата среща с руския държавен глава Владимир Путин и на коментарите му направени след това, питайки кога „глупаците“ ще разберат, че добрите отношения с Русия са добро нещо, пише The Hill. „Кога ли глупаците ще разберат, че хубавите отношения с Русия са нещо добро“, написа Тръмп на профила си в социалната мрежа туитър, след като заяви на репортери, че вярва на Путин, който отрече Москва да се е месила в президентските избори в САЩ през 2016 г. Тръмп проведе няколко кратки разговора с Путин във Виетнам по време на срещата на високо равнище на АТИС във Виетнам, по време на които двамата обсъдиха гражданската война в Сирия и ядрената заплаха на Северна Корея. Неговите коментари предизвикаха критика в САЩ, включително от политици. Сенаторът-републиканец от щата Аризона Джон МакКейн заяви, че действията на Тръмп „не поставят Америка на първо място“, предава Фокус.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че никога не би нарекъл лидера на Северна Корея Ким Чен- ун „нисък и дебел“, след месеци размяна на лични обиди и заплахи за война с него, предава АФП. „Защо ли Ким Чен-ун би ме нарекъл „стар“, след като никога не бих го нарекъл „нисък и дебел“? Опитвам се да бъда негов приятел и може би някой ден това ще се случи“, написа Доналд Тръмп на своя профил в социалната мрежа „Туитър“ по време на посещението си в Ханой – последната спирка от неговата обиколка в страните от Азия.

Тръмп заяви, че подкрепя разузнавателните агенции в страната си, които достигнаха до извода, че Русия се е месила в президентските избори през 2016 г., но повтори, че вярва в искреността личните опровержения на руския президент Владимир Путин. „Вярвам ли на това или не, аз съм с нашите агенции. Вярвам в нашите разузнавателни агенции“, заяви Тръмп пред репортери в Ханой, където е на официално посещение. По-рано директорите на разузнавателните служби на САЩ заявиха, че Русия се е месила в изборите, но Путин отрича категорично това.