Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рамадан Аталай в студиото на Нова телевизия.
Рамадан Аталай в студиото на Нова телевизия.

"Сещам се един цитат от "Епопея на забравените" - за един пълководец писаха, аз ще го перефразирам: "Г-н Доган е учен, философ велик, не се срамува от своя език", казва депутатът от ДПС

"Г-н Доган е добре със здравето, много е добре. Той самият казва, че е наблюдател - и наблюдава политическите и икономическите процеси в страната. Това, което е направил за страната и продължава да прави, е достойно за уважение", съобщи депутатът от ДПС Рамадан Аталай в студиото на Нова телевизия.

"Сещам се един цитат от "Епопея на забравените" - за един пълководец писаха, аз ще го перефразирам: "Г-н Доган е учен, философ велик, не се срамува от своя език, а когато няма над кого да надвива - пише книги, за да почива", обяви Рамадан Аталай и уточни, че Доган трудно ще бъде забравен.

ДПС тръгна на курс към смяна на властта. На първото си заседание след парламентарните избори централният съвет на Движението си постави за цел – „с всички средства да води политика за демонтаж на коалицията с националистическите партии”. С това на практика от ДПС обявиха и че ще подкрепят инициирания от БСП вот на недоверие срещу правителството.

„В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. На Конгреса на ГЕРБ на 26-ти ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, докато аз съм председател на партията”, заяви премиерът Бойко Борисов ден след заканата от ДПС за искане за вот на недоверие към управляващите.

„Ахмед Доган е един демократ и никога не е действал еднолично. ДПС винаги е взимала решенията колективно. Той винаги е участвал в Председателския съвет”, коментира още в студиото на „Здравей, България” депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

И попита: „Абревиатурата на ГЕРБ беше „Граждани за европейско развитие на България”. Какво европейско виждате в това правителство, в което участват хора, които не приемат европейските лидери? Но коя от партиите, които са се хванали с ГЕРБ, са видели развитие?”

„Ще работим за промяна и на изказа, и на действията на това правителство”, каза още Рамадан Аталай.