Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Австрийските авиолинии не са позволили на болно българче и семейството му да се качат на борда на самолет до Виена, където детето е трябвало да бъде прието за лечение.

За случая съобщи българската лекарка Радина Денкова, която е била на същия полет.

"Потресена съм! Тази сутрин в полета за Виена трябваше да летят семейство с дете с ДЦП и по всяка вероятност онкологично заболяване, защото вследствие на химиотерапия беше с опадала коса. Хората си бяха взели три билета, бяха заявили заболяването на детето и отиваха на животоспасяваща операция във Виена. Австрийският екип не ги прие на борда на самолета и след 40 Мин скандали ги свали! Нямам думи! Разстроена съм, заради пълната липса на човечност!" Това написа д-р Денкова във фейсбук.

Случката се е разиграла в четвъртък като семейството е трябвало да се качи на полета за Виена в 7,10 ч. сутринта. Капитанът обаче отказал да ги качи, защото не били придружени от лекар, разказа д-р Денкова пред "24 часа".

След като са върнати от самолета, семейството е взето от българска линейка и закарано до Виена по този начин. Детето вече е прието в болницата, коментираха от Фонда за лечение на деца в чужбина пред "24 часа". Според фонда семейството е имало всички медицински документи от лекари от ИСУЛ, които позволяват на детето да лети.