Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спасиха я за нов живот, отнеха ѝ го след година, каза кметицата на Горни

Дъбник. Двойният убиец е бил рейнджър

Бившият втори съпруг на намушканата Наталия е задържан за 72 часа и обвинен за двойното убийство в Горни Дъбник. Издирваха го полицаи от три дирекции - Плевен, Габрово и Стара Загора.

Часове след кървавата касапница 36-годишният Петко Черкезов е

заловен до

Габрово, докато

слизал от връх

Шипка

с колата си. Той е бивш рейнджър с участие във военни мисии в чужбина, разкри полицейски шеф от Плевен пред “24 часа”. Окръжната прокуратура ще поиска постоянен арест за Черкезов.

Според разследващи двойното убийство е станало през нощта срещу вторник. Нападателят намушкал зверски с нож 71-годишния Стефан Танчев и дъщеря му Наталия, на 35 г.

Двамата били с множество прободни рани по главите и телата. Допуска се, че смъртта им е настъпила от кръвозагуба, но резултатите от аутопсията още не са излезли.

Изненадан в съня

си, бащата е

опитал да

изблъска

острието

Имало е борба и съпротива, тъй като по ръцете на Танчев са открити доста порезни рани.

При дъщерята, която била в друга стая, няма подобни защитни наранявания, казаха криминалисти. Според тях цялата къща на Танчеви е била разхвърляна, взети са и вещи, които по-късно са намерени захвърлени в реката край Горни Дъбник. Предполага се, че с тараша в къщата и изчезналите предмети убиецът е имитирал грабеж, за да прикрие следите си.

“Полицаите извадиха от реката лаптопа на Наталия. Няма го и мобилния ѝ телефон, по-лек е, водата може би го е отнесла”, смятат хора от Горни Дъбник.

Преди кървавата разправа Наталия се оплаквала пред роднини, че бившият ѝ мъж я заплашва. Предупреждавал я, че ако не се върне при него, ще ликвидира себе си и детето им.

Наталия и бившият рейнджър се разделили това лято и той взел момиченцето, родено от семейното им съдружие преди 3-4 г. Преди Петко тя живяла без официален брак с друг мъж, имали 3 деца. След раздялата той ги прибрал при себе си. Не потръгнало и с втория съпруг - тормозел жена си, посягал ѝ. Междувременно Наталия

едва оцеляла

след две тежки

мозъчни

операции

за 2 месеца през лятото на 2016 г. Парите за интервенциите били събрани с дарителска кампания в цяла България. Когато неврохирурзите я отворили за първата операция, се оказало, че има втора аневризма.

“Спасиха я за нов живот, отнеха ѝ го след малко повече от година”, каза пред “24 часа” кметицата на Горни Дъбник Николина Горанова.

“Беше Петко”,

промълвила

надупчената

жена секунди

преди да издъхне

в линейката на път за болницата, разказва нейна леля.

Петко е от казанлъшко село, дошъл в Горни Дъбник, като се събрали с Наталия. “Известно време беше охранител, после остана без работа. Иначе изглеждаше кротък, възпитан, говореше тихо. Може и да е замислил страшната двойна смърт, откакто в края на септември се разбра, че Наталия се е омъжила за осъден, изтърпяващ наказание във врачанския затвор”, тълкуват в селото.

Още не се знае кога ще бъдат погребани Наталия и баща ѝ Стефан - телата не са освободени от Съдебна медицина.