Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов СНИМКА: Десислава Кулелиева/Архив
Цветан Цветанов СНИМКА: Десислава Кулелиева/Архив

"Страната днес е стабилна и се управлява с ясни приоритети, заяви пред Би Ти Ви председателят на ПФ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Конгресът на БСП имаше ясна цел - да се неутрализира вътрешната опозиция", каза той. "Когато управлява БСП, се спират еврофондовете, когато управлява ГЕРБ - има икономически растеж. БСП няма потенциал и се проваля във всяко управление. БСП е дива опозиция, видяхте ли нещо разумно, нещо, което да бъде алтернатива", коментира Цветанов.

"С удоволствие чакаме спора за корупцията в парламента. Няма нищо укоримо да искаш вот на недоверие, но когато говориш неистини и искаш да си разчистиш вътрешните проблеми в партията това е обидно за избирателите", заяви Цветанов. Той показа изследване, според което нивото на корупция при управлението на БСП и кабинета „Орешарски” е било 39,4, а при двете правителства на ГЕРБ съответно 12,4 и 24,4.

"Никога не сме разглеждали темата за евентуална коалиция с БСП в нашата партия и никога не сме коментирали, че можем да управляваме заедно", каза зам.-председателят на ГЕРБ. Той добави, че с премиера Борисов обсъждали ГЕРБ да излезе с решение на предстоящия си конгрес, че никога няма да прави коалиция с БСП.

"Прокуратурата е отказала да почне разследване по сигнал, че сегашният здравен министър като шеф на ВМА е дал две обществени поръчки за 1,6 млн. лв. на фирми на зет си", съобщи Цветанов. Според него заключението на прокуратурата е било, че законът е спазен, и оттук нататък вече може да се говори само за ”моралната страна” на въпроса.