Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Гергов Снимка: Архив
Георги Гергов Снимка: Архив

ОТ ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА

Конгресът на БСП започва в този час

Трябва да има промяна, не смяна. Колкото по-скоро, толкова по-хубаво. Това заяви Георги Гергов преди началото на червения конгрес, който започва в този момент в зала 1 на НДК. Председателят на областната структура на БСП в Пловдив е един от основните противници на соцлидерката Корнелия Нинова и се очаква днес да постави въпроса въпроса за нейната оставка.

Трябва да има промяна. БСП беше на върха и загубихме едни големи избори и това трябва да се отчете на конгреса. Ракетоносителят от президентските избори не се употреби, парата отиде в свирката, каза Гергов.
По повод писмото, което Стефан Данаилов изпрати до конгреса в защита на Нинова пък друг неин опозиционер - Янаки Стоилов, коментира, че "дори и най-добрите актьори имат срок на годност". Според Ангел Найденов пък заседанието на конгреса е съвършено излишно.

Преди началото на конгреса в кулоарите се усети силно напрежение между делегатите. Очакванията са за силна атака на вътрешната опозиция срещу Нинова. Нейни приближени обаче споделиха, че тя ще пресече част от изказванията със силния си доклад, който щял да бъде много откровен.

Конгресът трябва да приеме предложениято на БСП за алтернативен бюджет и идеи за европредседателството.

Заседанието започна с регистрацията на 609 от 782-ма избрани делегати