Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българските фенове на тениса трябва да се готвят за нови емоции в София.

Григор Димитров отново ще играе на турнира от календара на АТП в българската столица. Мачовете в зала “Арена Армеец” са от 6 февруари, а повече подробности за Garanti Koza Sofia Open ще има на официалната пресконференция във вторник.

Димитров ще опита да защити титлата си. По пътя към купата в началото на тази година той победи Йежи Янович (Пол), Виктор Троицки (Сър), Николоз Басилашвили (Груз) и Давид Гофен (Бел). Заради бившия спортист №1 на България интересът към турнира бе огромен. Със сигурност ще бъде така и след няколко месеца.

На Димитров му предстои участие на “Мастърс 1000” в Париж. В столицата на Франция няма да играе Доминик Тим (Ав), който се оплака от преумора. Това означава, че Григор трябва да бъде поставен под №5. Участие на турнира потвърди водачът в световната ранглиста Рафаел Надал (Исп), който имаше проблеми с коляното.

Григор вече постигна основната си цел за сезона и за първи път се класира за финалите на АТП в зала О2 в Лондон от 12 ноември. Тези дни той се подготвя в академията на бившия си треньор Патрик Муратоглу, откъдето го похвалиха, че е показал всичко от своя арсенал.

Много престижна победа постигна Сесил Каратанчева на турнира в Макон (САЩ) с награден фонд $ 80 000. Тя отнесе 6:2, 6:1 шампионката от “Ролан Гарос” за 2010 г. и бивша №4 в световната ранглиста Франческа Скиавоне (Ит), която бе водачка в схемата.

Съперничка на националната ни състезателка е Ребека Петерсон (Шв). Другата тенисистка от отбора ни за “Фед къп”, която участва в този турнир, отпадна още в първия кръг. Елица Костова загуби 2:6, 2:6 от представителката на домакините Джейми Льоб.