Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Те обичат лудите купони в Дубай, скъпите коли, екстремните спортове и елитното шампанско

Синовете на бивша министърка и на един от босовете на ВИС-1 в Дупница се събират да празнуват в столичен ресторант. Купонът се нагорещява, момчетата забравят, че сме 2017 г., а не 1997 г., и опитват рязко завръщане в годините на мутренския преход. Едно от богаташките отрочета вади пистолет и започва да стреля напосоки. Всички в квартала залягат, младо семейство за секунди се пренася на бойното поле в Сирия. Куршумите свистят около ушите на ужасените хора.

Купонджийската пукотевица в столичния кв. "Лозенец"

се разминава без жертви,

но е достатъчно скандална, за да се намесят полиция и прокуратура. В ареста е прибран Йордан Златков - син на Злати Златев-Златистия.

С обвинение се урежда и наследникът на бившата екоминистърка Долорес Арсенова - Калоян Арсенов. Негов е пистолетът, с който е стрелял синът на Златистия. Оръжието е с разрешително, но Калоян Арсенов е нарушил закона, предоставяйки го на своя авер да погърми в разгара на веселбата.

Двамата синове, естествено, опитват да избягат от вниманието на медиите. Къде със собствени сили, къде с помощта на родителите си момчетата са си устроили приятен живот, в който забавленията се редуват едно след друго.

Особено активен в преследването на нови и нови емоции е именно синът на Долорес Арсенова, която беше министър в правителството на Симеон Сакскобургготски и дълги години спрягана за негова дясна ръка.

Калоян Арсенов е

виден столичен бохем с вкус към красивите жени,

скъпото шампанско и луксозните задгранични почивки. В различни периоди от време му приписваха връзка с не една и две от известните чалгапевици. Най-упорити бяха слуховете, че е гадже с певицата Анелия, но самата тя отричаше информацията.

Самият Калоян Арсенов никога не е смятал за нужно да се бута под светлината на прожекторите, въпреки че покрай майка си и баща си няма как да изпадне в тотална анонимност. За действията на бившата министърка по времето на царското правителство е изписано достатъчно, а още повече шум се вдигна около луксозната й къща в “Бояна”.

Обширната резиденция беше наречена “летящата чиния” заради крайно екстравагантните си архитектурни форми. Стопаните й допълнително нагнетиха медийния интерес, след както монтираха бариера на улицата, която водеше до имота им, и така създадоха първата частна улица в София.

Съпругът на бившата министърка - Асен Арсенов, също беше в полезрението на медиите, след като в ефира на Би Ти Ви бе обвинен, че чрез фармацевтичната си фирма продава лекарства за онкоболни на държавата с надценка от 300% спрямо пазарните цени.

Асен Арсенов категорично отрича обвиненията. През 2012 г. съпругата му е санкционирана от служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас заради доказано строителство в защитената местност Колокита край Созопол.

Ето че 5 години по-късно е ред и наследникът да се прояви в новинарските хроники и да си има вземане-даване с правораздавателните институции.

Калоян Арсенов и този път

ще опита да се спаси от хорското любопитство

и да продължи по пътя си както преди. Луксозният му начин на живот неведнъж е правил впечатление не само на приятели и съседи, но и на светските клюкари. Младият мъж има обяснение за произхода на огромните си доходи - той работи като управител на една от бащините си фирми.

Когато не е на работа, Калоян гледа да гребе от живота с пълни шепи. Обича еднакво силно зимните спортове и летните забавления. Добър скиор е и в същото време не би пропуснал шанса да пообиколи баровските морски курорти в Европа с луксозна яхта. Една от

най-големите му страсти са пътуванията до Дубай

и другите емирства. Там Калоян в компанията на верни приятели юрка мощни автомобили, посещава скъпи ресторанти и гони сухата жега с бутилки наистина скъпо шампанско.

Интересното е, че младата издънка на семейство Арсенови води доста по-скромен начин на живот, докато един ден майка му не се прибира у дома с щастливата вест, че ще става министърка. В онзи момент Калоян Арсенов живее в апартамента на баба си и дядо си и не се набива на очи с нещо по-специално.

Следва скоростен възход на родителите му, който няма как да го подмине. Калоян се обгражда с приятели и красиви жени. Както си му е редът, се сдобива и със скъп автомобил. Последната му придобивка е изключително луксозно ауди, снабдено и с подходящия регистрационен номер, така че да се откроява в софийските задръствания.

Калоян бил и редовен посетител на една от известните дискотеки в “Студентски град”. Запознати разказват, че мъжът правел огромни сметки и поръчвал от най-скъпия алкохол. При всяко ходене на Калоян задължително се запазвало едно от ВИП сепаретата, независимо от това с колко човека пристига той.

Случвало се дори да отиде само с още двама, но това нямало значение и те отново били настанявани в сепаре, предвидено за около 20 човека. Сумите, които оставял на вечер, били изключително високи и дори

надвишавали минималната

работна заплата

Не щадял пари и за бакшиши.

Сервитьорките, барманите и дори диджеят получавали такива, за да бъдат цялата нощ на разположение на Арсенов.

Като един от ВИП клиентите за колата му също се пазело специално място. Ако персоналът предварително получи обаждане от него или някого от компанията му, за да ги уведомят, че ще прекарат вечерта там, те задължително запазвали едно от паркоместата, намиращи се близо до входа на заведението.

"Дори и подпийнал, той никога не е правил проблеми и не е влизал в кофликти - разказват запознати. - Не е консумирал чак толкова големи количества алкохол, че да се наложи някой друг да го прибира. Също така не се е качвал

пиян в колата си,

а е разчитал на познати да го приберат, когато се е налагало."

Никой няма спомен Калоян някога да е вадил пистолет или дори да се е хвалил с наличието на такъв у него. При нощните си излизания той не го е носил у себе си. Това установявала и проверката на охраната в столичното заведение, в което бил редовен посетител.

На влизане в дискотеката те имат задължението да проверяват всеки клиент за наличие на непозволени предмети. Нито веднъж не е бил намиран такъв у Арсенов.

Високите си финансови възможности семейство Арсенови показа и на впечатляващата сватба на наследника си с любимата му Сара в края на миналата година. Щастливото събитие бе наречено “сватбата на годината” от клюкарските издания.

Почти 12 месеца по-късно се роди и наследник на Калоян Арсенов. Според някои информации стрелбата с пистолета е станала именно по време на купон в чест на малкия Давид, който се появи на бял свят на 7 септември.

Дори годежът със съпругата му Сара и раждането на сина му не допринесло за това Калоян да намали оборотите. Той си останал все същият бохем, като вече започнал да прави своите задгранични пътувания до едни от най-скъпите места в света заедно с жена си.

Тя от своя страна

никога не е била в светските среди

и се стремяла да избягва светлините на прожекторите. С Калоян се познавали много години преди сватбата, но връзката им имала няколко кратки паузи. Те не се оказали проблем за двамата и след последното им събиране решили, че могат да направят по-сериозна стъпка и да минат под венчилото.

Запознати разказват, че Сара е от заможно семейство и от дълго време управлява успешен бизнес. Тя е собственичка на бутик за луксозни дрехи, към който немалко известни личности от българския хайлайф проявяват интерес. Това оборвало и слуховете, че жената до Калоян е с него заради финансовите му възможности.

"168 часа" направи опит да се свърже с Арсенов за коментар относно случилото се на 18 октомври, но телефона вдигна жена, която не се представи.

"Кой го търси? - попита първоначално дамата, а след като нашият репортер се представи, смени рязко курса: -

Няма такъв на този номер, не го познавам."

Тепърва отговорните структури на МВР ще проверяват как точно синът на Долорес Арсенова се е сдобил с разрешително за бойно оръжие. Така или иначе Калоян ще се прости с него и тепърва ще трябва да ползва услугите на скъпи адвокати, за да отърве кожата.

За неговото провинение законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години. Той обаче най-вероятно ще се отърве с условна присъди и дори може би само с глоба, защото има чисто съдебно минало.

Всъщност по-странното в случая е как точно оръжието е попаднало в ръцете на Йордан Златков, син на небезизвестния с множеството си криминални прояви в мутренските години Злати Златев-Златистия.

Въпреки информацията, която се тиражира от медиите в Дупница, че

момчето по характер не е като баща си,

серията от хулигански прояви показва точно обратното.

"Не искаме да говорим за него. По-добре е да си мълчим - споделиха пред "168 часа" местни в града. - Той рядко се появява тук и си има определена компания, с която излиза."

Хората не крият, че заради криминалното минало на баща му изпитват страх да коментират каквото и да било по негов адрес.

Доказателство за това е и зрелищната катастрофа в края на август, в която Йордан потроши беемвето си, но пред полицията вината пое неговата майка Фиданка Мантаркова, бившата жена на Златистия.

Според очевидци зад волана е бил именно той, но никой от тях не се престрашава и до ден днешен да даде писмени показания пред разследващите органи.

Публична тайна е, че в нощта преди злополуката Йордан заедно с голяма компания се е веселил в открита дискотека в парк "Рила" в Дупница.

По време на купона той е изпил изключително големи количества алкохол и без притеснение в ранни зори е седнал зад волана на беемвето си. Минути по-късно с висока скорост и без възможност да овладее автомобила си, Йордан се качил на тротоар, ударил се в дърво и се забил в къща. И до днес обаче официално в полицията за причинител на пътното произшествие се смята Фиданка Мантаркова, която, естествено, във въпросната вечер е била абсолютно трезва.

Кога всъщност синът на Златистия се появява по вестникарските хроники, четете в хартиеното издание на "168 часа".