Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият масажист на американския национален отбор влиза за 30 години в затвора, след като си призна за изнасилванията

Холивуд се тресе от седма степен по Рихтер след разкритията за сексуалните посегателства на популярния продуцент Харви Уайнстийн. Оказва се, че действията на големия бос в американското кино са детска игра в сравнение със зверствата, извършени от бившия лекар на американския национален отбор по спортна гимнастика Лоурънс Насър.

В продължение на години опитният медик и масажист посегнал на поне 140 момичета, които били длъжни да минават през кабинета му. Някои просто опипвал за кеф, с други блудствал, а с трети осъществил множество сексуални контакти и на практика ги превърнал в свои робини. За огромния скандал се разбра още миналата година, когато ченгета нахлуха в дома на Насър и откриха огромно количество видеа с детска порнография. В последвалото разследване едно по едно започнаха да изскачат злодеянията на лекаря.

През последните месеци медиите в САЩ пак започнаха да пишат за злодея в бяла престилка, тъй като всеки момент се очаква да излезе присъдата му. Той се призна за виновен и отърва доживотната присъда, но със сигурност ще го пратят поне за 30 години зад решетките. А там не се отнасят никак добре с педофилите. Идеята за неприятностите, които очакват насилника в затвора, едва ли ще излекува унижението и болката у жертвите му.

Лари Насър завършил необходимото образование и след това направил и невъзможното да се докопа до поста си в американския отбор по спортна гимнастика. Така получил и достъп до непълнолетни момичета, които лесно можел да шантажира. Всяка от бунтарките била заплашвана с думите:

"Ще ти съсипя кариерата и повече няма да помиришеш състезание". На останалите си жертви изпеченият педофил обяснявал, че опипванията, масажът на гениталиите и сексът са най-доброто възможно лечение за физическата болка и стреса.

"Започна да прави секс с мен, когато бях на 13, и не ме остави, докато не излязох от националния отбор. Постоянно ми обясняваше, че това е най-добрият начин за лечение и било нещо нормално за всички други отбори", разказва олимпийската шампионка от отборното в Лондон Макайла Марони.

Според нея лекарят нерядко давал упоителни на своите пациентки и след това ги обезчестявал сексуално. Разкритията й бяха подкрепени и от разказите на други бивши гимнастички. Версиите им са почти едни и същи - лекарят ги уверявал, че няма нищо лошо в действията му и само така можел да ги лекува пълноценно.

"Най-лошото е, че треньорите знаеха и си мълчаха. Сигурно са се притеснявали какви последствия може да има толкова голям скандал. За тях най-важни бяха резултатите. И нас научиха да сме готови на всичко в името на победата. Сега осъзнавам колко извратено е било подобно мислене, но тогава бях на 15 и бях длъжна да слушам възрастните", изповядва се Джейми Данцшер, която също е била сред жертвите на серийния педофил. Тя не се поколеба да разкаже публично своята история с една-единствена цел - да не позволи на Лари Насър да се измъкне. И да даде кураж на други непълнолетни спортистки по света, които преживяват подобни издевателства, но не смеят да разказват, за да не провалят кариерите си.

Интересното е, че в началото на разследването срещу него Лари Насър пледира "невинен" по всички обвинения, но след признанията на бивши гимнастички той реши да се споразумее с прокуратурата, за да си издейства възможно най-лека присъда. В същото време разследващи журналисти в САЩ твърдят в свои материали, че и други колеги на Насър, както и треньори са насилвали момичета в школите по спортна гимнастика. Според тях в последните 20 години са били регистрирани поне 400 подобни случая в Американската федерация по спортна гимнастика.