Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 10г. лишаване от свобода 34-годишният Атанас Латев, който през март, т.г., уби безпричинно 45-годишният си клиент Румен Спасов в заведението си в Ракитово.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен. Във фаталния ден убитият Румен Спасов влязъл да изпие една ракия в кафе-аперитив, собственост на семейството на убиеца. Мъжът седял сам на маса, когато към него се приближил бармана Латев.

Той се навел приятелски към клиента, прегърнал го с едната ръка, а с другата, в която стискал нож, го пробол смъртоносно в областта на слепоочието. Според свидетели в първите моменти никой от присъстващите в заведението клиенти не разбрал какво се е случило. Когато отишли да помогнат на свлеклия се от масата Румен Спасов, когото първоначално помислили за пият, те с ужас видели кървящата рана на слепоочието му. Пострадалият незабавно бил откаран в болница в Пловдив, но въпреки животоспасяващата операция мъжът починал.

При претърсване на жилището на убиеца разследващи открили скрито в гардероб оръжието на престъплението. В хода на съдебното дирене стана ясно, че убиецът по никакъв начин не е бил провокиран или предизвикан от жертвата. Според прокуратурата тежкото престъпление е било извършено по хулигански подбуди. Убиецът ще трябва да заплати обезщетения от по 50 хиляди лв. на двете деца на жертвата си и по 100 хиляди лв. на съпругата и майка му. Присъдата може да се обжалва пред пловдивския апелативен съд.