Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пълно мълчание от иначе гласовитите умни хора в столицата

Вече всички сте чули или прочели за онзи Спас от Кочериново. Който си направил фалшив профил в мрежата с чужди снимки и измамил десетки хора. А никой никога не го е виждал на живо, лице в лице.

Затова се зачудих

как така е

прибирал парите

от измамените

в продължение на години, при това, като никой не го е виждал?

Спас е създал фирма, “Еспас Медия” ООД, чрез която е организирал измамите. Там е карал хората да превеждат парите, а после ги е прибирал. Следователно, мисля си аз, тази фирма е част от схемата, съучастници са в престъплението, нали така? Щото, ако някой на мен ми преведе пари във фирмата, едва ли ще успея да ви убедя, че не знам за какво става дума. А във фирмата на Спас има 12 (дванадесет словом) съдружници, как пък нито един не се запита къде е Спас и откъде идват тия кинти? Щото е

ясно, че не са

изработени,

тия съдружници във фирмата знаят, че не правят нищо. Нали така?

Ако отворите Търговския регистър, ще видите имената им. Ще видите също, че в един ден изчезват трима от тях рязко, шефката заедно с още двама. Защо напускат тези хора така внезапно? Кои са те?

Съдружниците не са случайни, те са известни имена от средите на определени партии, техни кандидат-депутати, членове на ръководствата, видни активисти. Фирмата е партийна, така да се каже. Спас е също ярък активист, публикуват го изданията на тези партии, хвалят го, дават му трибуна. И участват заедно с него в престъпленията, защотоЫ хайде холан, вие с непознати правите ли заедно фирма?

Ако това беше станало с активист на ГЕРБ или на ДПС и БСП, щеше да има порой от възмутени граждани, протести, декларации за оставка и подобни прояви на будната гражданска съвест, за която претендират именно тези партии да представляват. Щяха да обвинят Цацаров, че прикрива престъпниците от властта. Щяха да искат Борисов да се обяснява с дни по медиите.

Днес обаче

това ни се

представя

просто като

недоразумение, евтина измама. Не разбрали, нямали нищо общо, нито дума в правилните медии за това кои са хората на Спас. А те са доста известни, пуснете имената им в търсачките, сами ще видите. Пълно мълчание от иначе гласовитите умни хора в родната столица.

В Хасково назначават познати и роднини, които обаче са участвали в изборите, излезли са с лицата си пред хората, с политиката си. Не се крият, искат да управляват и печелят изборите. Въпреки това и Добрев, и останалите подадоха оставки. Тук хора, които са

загубили

изборите, заедно

с мошеници

правят фирми,

обират граждани, източват кредитни карти. И твърдят, че са най-честните и моралните, а дават трибуна и подкрепа на бандити. Оставки няма нито в партиите им, нито в медиите им.

Защото Спас е наш, нали така? Два пъти наплюл Борисов и Цацаров, три пъти писал в подкрепа на партията – ами какво повече да искаме, какво да проверяваме? Наше момче, не сме го виждали, но то е ясно. Демократ и принципен, честен човек трябва да е. Включваме го в схемата, правим му фирма, нека да изкара някой лев, такива хора ни трябват.

Даже в Брюксел ходили да вземат награда. Те са по наградите, нали така?

*Коментарът е от сайта на "24 часа"